Εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Ενορία εν δράσει 2018» – Επίδοση πιστοποιητικών του προγράμματος «Ποιμαντική της Ναυτιλίας»

Με την τέλεση του Αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου, η επίσημη έναρξη του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

 

Το πρόγραμμα που διοργανώνεται για 7ησυνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει μια σειρά καθημερινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, που ξεκίνησαν την 1ηΟκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Δεκεμβρίου.

Τις προοπτικές του φετινού προγράμματος παρουσίασε ο Προϊστάμενος του Ναού και υπεύθυνος του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος, ενώ σκέψεις για την εμπειρία του συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια, ανέπτυξε  ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη τελετή λήξης του Σεμιναρίου «Ποιμαντική της Ναυτιλίας», με την επίδοση των βεβαιώσεων συμμετοχής, σε όσους σπουδαστές ολοκλήρωσαν επιτυχώς την παρακολούθηση του.

 

Να σημειώσουμε ότι τους παρευρισκομένους ψυχαγώγησε με μελωδίες στο Πιάνο ο Στράτος Καφούρος.

Πρωτ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, που παρουσίασε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους δομήθηκε η οργάνωση του προγράμματος. Βασικός στόχος είναι η προσφορά καθημερινών ευκαιριών που θα λειτουργήσουν ως αντίδοτο στη μοναξιά και την αποξένωση και θα φέρουν περισσότερο κοντά τα μέλη της Ενορίας.

 

Μεταξύ των άλλων είπε:

«Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια, από τη στιγμή που άρχισε να λαμβάνει σάρκα και οστά, το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα με τον παράδοξο – για κάποιους – τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ένα ταπεινό ξεκίνημα, μιας φιλότιμης όμως προσπάθειας που στόχευε να καταστήσει σταδιακά την Ενορία, το κέντρο που θα μπορούσε ο καθένας μας να ζήσει τη συντροφικότητα, το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Εκκλησίας.

Η κρίση ήταν τότε σε εξέλιξη αλματώδη.

Η ποιμαντική μέριμνα και η πατρική αγωνία σας Σεβασμιώτατε, για την αναζήτηση λύσεων που θα απάλυναν τον καθημερινό πόνο και θα έδιναν ζωντανή την ελπίδα σε όσους βασανίζονταν, έδωσαν το έναυσμα για να γυρίσει η σελίδα του ποιμαντικού έργου και αυτό να στραφεί σε νέες κατευθύνσεις. 

Και κάπως έτσι, γεννήθηκε στα σπλάχνα της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕΤΕ ΕΔΩ