Οι τρεις εβδομάδες των Αποκριών

Από πλευράς εκκλησιαστικής παραδόσεως, ξεχωριστή είναι η ακολουθία του Εσπερινού «της Συγνώμης», η οποία κάθε χρόνο τελείται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ με την μετοχή Κλήρου και Λαού, το εσπέρας της Κυριακής   της   Τυρινής.

Read More


Θεοτόκος και Θεομήτωρ

«Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα τον πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον» (και όχι απλώς κάποιον άνθρωπο), σώσε μας από κάθε συμφορά και λύτρωσε από τη μέλλουσα κόλαση όλους εμάς, που σε τιμούμε ως Θεοτόκο και με πίστη ψάλλουμε:
«Χαίρε σκηνή του Θεού και Λόγου»

Read More


«Νέα Ενοριακή» 4 – 11 Φεβρουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 28 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ξεκίνησαν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς για το 2018

Με μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησαν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, τα σεμινάρια που διοργανώνει το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου.

Read More


Το «σκοπιανό» και η «Εθνική Ελλάδος»

Χρήστος Γιανναράς.
Εχει την παραμικρή σχέση ο σημερινός Ελληνας με τον Ελληνα που πολέμησε να ελευθερώσει τη γη των πατέρων του το 1912-13 ή με αυτόν του 1920-22 στη Μικρασία ή με αυτόν του 1940-41 στη Βόρεια Ηπειρο;

Read More


Γέμισε την καρδιά σου με τους άλλους…

π. Παύλος Παπαδόπουλος
Εάν γεμίσεις την καρδιά σου με τους άλλους...δεν χωρά πλέον το εγώ σου· μα τότε όμως είναι που βρίσκεσαι και υπάρχεις.

Read More


Η «αυγουλού» και ο επίσκοπος

«Μ’ ἔμαθε νά προσεύχωμαι κατανυκτικά καί μέ δάκρυα μία ἁπλῆ γυναικούλα, πού κατοικοῦσε στό Πέραμα Πειραιῶς καί τήν ἀποκαλοῦσαν περιφρονητικά ὄχι μέ τ’ ὄνομά της, ἀλλά μέ τό παρατσούκλι “ἡ Αὐγουλοῦ”, γιατί πούλαγε φρέσκα αὐγά, νά ἐξοικονομήση τόν “ἄρτον τόν ἐπιούσιον”.

Read More