Τα 30 χρόνια της Δωδώνης στο «Ενορία εν δράσει» (video)

Μουσικοχορευτική εκδήλωση σε ένα αφιέρωμα στην 30χρονη πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας μέσω του ελληνικού χορού παρουσιάστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το βράδυ του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».
Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Γκολέμης.

Τον Οκτώβριο του 1989 ιδρύθηκε η ΔΩΔΩΝΗ, ένας πολιτιστικός φορέας με έδρα τον Πειραιά, έχοντας κύριο σκοπό του τη γνωριμία, την καλλιέργεια και διάσωση των ηθών, των εθίμων, της μουσικής, των χορών και γενικά όλων των εκδηλώσεων και μέσων έκφρασης της Ελληνικής Παράδοσης.
Από τότε και μέχρι σήμερα, έχοντας διανύσει μια πορεία 30 ετών, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας.
Με κύρια δραστηριότητα τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Δημιούργησε χορωδία παραδοσιακών τραγουδιών, μαθήματα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, θεατρική ομάδα, ιματιοθήκη παραδοσιακών φορεσιών και τμήματα επαγγελματικής κατάρτισης χοροδιδασκάλων, δημιουργώντας τμήματα τόσο στη ΔΩΔΩΝΗ όσο και σε άλλους φορείς.