«Η μπουάτ… απ᾽ το Παρίσι στην Πλάκα» στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Νοσταλγικές αναμνήσεις από τα παλιά μικρά μουσικά στέκια της Πλάκας, τις γνωστές σε όλους μας Μπουάτ, γέμισαν το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το βράδυ της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η ομάδα «Memories» παρουσίασε μία μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια και μπαλάντες, που ξαναθύμισαν έναν άλλο τρόπο διασκέδασης.

Μέσα σ᾽ αυτά τα στέκια γεννήθηκε ένα νέο είδος μουσικής, το “Νέο Κύμα” όπου άλλαξε τα μέχρι τότε μουσικά ακούσματα της εποχής. Η μπαλάντα αποτέλεσε το βασικό μορφολογικό πυρήνα του Νέου Κύματος. Αυτά τα τραγούδια ξανατραγούδησαν και αυτήν την ατμόσφαιρα αναβίωσαν.

Και οι δεκάδες συμμετέχοντες που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ναού, θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν, αλλά και ενθουσιάστηκαν.

Συντελεστές της μουσικοθεατρικής παράστασης  που έπαιξαν και τραγούδησαν ήταν ο Γιώργος Βολονάκης στα κείμενα και την μουσική επιμέλεια, η Μαρία Κάτσαρη στην μουσική επιμέλεια και το πιάνο, ο Λευτέρης Συμιανάκης στην κιθάρα και ο Δημήτρης Τσούνης.

Γιώργος Βολονάκης
Μαρία Κάτσαρη
Λευτέρης Συμιανάκης
Δημήτρης Τσούνης