30 χρόνια εκκλησιαστικού ραδιοφώνου: Αφιέρωμα στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

30 χρόνια συμπληρώνονται σε λίγες ημέρες, από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου εκκλησιαστικού ραδιοφωνικού σταθμού στην χώρα μας. Το πρωινό της 30ηςΟκτωβρίου του 1988, ξεκινούσε το ταξίδι του στην χώρα των FM, ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με την επωνυμία «Πειραϊκή Εκκλησία 91,2».

Σε περιορισμένη εμβέλεια και με ένα δυναμικό αποτελούμενο μόνο από εθελοντές, το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Και το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το γεγονός ήταν αφιερωμένη η στρογγυλή τράπεζα, με θέμα:
«1988-2018: 30 χρόνια εκκλησιαστικού ραδιοφώνου –  Βιώματα, Εμπειρίες, Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»,διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς (ΣΕΠ).

Από αριστερά: Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Μερόπη Σπυροπούλου.

Συμμετείχαν, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους, τρεις από τους παλαιότερους και σημαντικότερους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού. Ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Θεολόγος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αναστάντος Χριστού Πειραιώς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, Θεολόγος και η κα Μερόπη Σπυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας.

Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ένας ακόμη από τους παλαιούς συνεργάτες του σταθμού, ο Συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, ο οποίος απέστειλε έναν σύντομο χαιρετισμό που αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο κ. Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, MEd, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.

 

Όπως ήταν επόμενο, όλοι οι ομιλητές έκαναν ιδιαίτερη μνεία στους πρωτεργάτες του σταθμού, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώηνΠειραιώς κ. Καλλίνικοκαι τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, τότε Πρωτοσύγκελο και Διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού, για την πρωτοβουλία τους να ξεκινήσουν το παράτολμο – για την εποχή – εγχείρημα.

Ακόμη, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, που συνεχίζει το έργο του προκατόχου του, με αμείωτο ενδιαφέρον.

Ξεχωριστή αναφορά έκαναν όλοι οι ομιλητές, στον Άγιο Πορφύριο, που όταν ιδρύθηκε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της «Πειραϊκής Εκκλησίας», η χαρά του ήταν απερίγραπτη, ενώ στο κελί του άκουγε τον σταθμό και παρότρυνε τους επισκέπτες του να τον ακούνε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ:

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=vDbNhAbgR5E