π. Λίβυος (Πρωτ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος): Στην Εκκλησία δεν πρέπει να είσαι κάποιος, πρέπει να είσαι τίποτα (video)

Είναι μυστικό της πνευματικής ζωής, ότι πρέπει να ξεχνάμε τι θέλουμε στην πνευματική ζωή. Κάνε την προσευχή σου και μην σκέφτεσαι τίποτα. Τα πράγματα θα γίνουν όταν σταματήσεις να τα περιμένεις.

Ομιλία με θέμα: « Ότι λάμπει δεν είναι Χριστός (αρετές και χαρίσματα στην ζωή και στην Εκκλησία)», πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος – Λίβυος  Παπαδόπουλος, Συγγραφέας και Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ηρακλείου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου.

Της ομιλίας, που δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», προηγήθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τη Βηματάρισσα, την Βατοπαιδινή.

Ως οδηγό στην ομιλία του, ο π. Χαράλαμπος είχε την «Κλίμακα» του Αγίου Ιωάννη του Σιναῒτη. Ο οποίος, όπως τόνισε, μέσα στην εμπειρία του την πνευματική, μας λέει ότι οι αρετές είναι μια κλίμακα, δηλαδή μια σκάλα.

Κι αυτό σημαίνει ότι στην πνευματική ζωή πάμε βήμα – βήμα, σκαλοπάτι – σκαλοπάτι, σιγά – σιγά. Στην πνευματική ζωή δεν βιαζόμαστε, θέλει ωριμότητα, σταθερότητα, πραότητα εσωτερική.

Σήμερα, συνέχισε, θέλουμε γρήγορα ν’ αγιάσουμε, πολύ γρήγορα να δούμε τον Θεό, να έχουμε μεγάλες εμπειρίες, να δούμε θαύματα, να έχουμε θεραπείες.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία του π. Χαραλάμπους μορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=AOPXf2UrJSo