Πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης: Η ταπεινή αγάπη ας είναι εκείνη που θα καθορίσει όλα τα βήματα της καθημερινότητας μας (video)

Ο άγιος Νεκτάριος, είναι ένας οικουμενικός άγιος, ένα καύχημα για την Εκκλησία, που αποτελεί την παρηγοριά για τους Ορθοδόξους όλου του κόσμου

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, επί τη εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ιερούργησε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Η αγρυπνία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός.

Αν θέλει κανείς να γνωρίσει ένα άγιο πραγματικά, σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του, πέρα από την προσπάθεια να μπει στον ίδιο χώρο και στα ίδια πατήματα της ζωής του, θα πρέπει να απευθυνθεί  σε αυτό που η Εκκλησία μας προσφέρει για τον Άγιο.

Κι αυτό που προσφέρει είναι μέσα από την υμνολογία της. Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα, από αυτό το οποίο όντως μπορεί να αγιάσει τον άνθρωπο, δηλαδή αυτό που η Εκκλησία μας έχει ευλογήσει και το προσφέρει ως ανάγνωσμα και ως τραγούδι για έναν άγιο.

Ο άγιος Νεκτάριος, είναι ένας οικουμενικός άγιος, ένα καύχημα για την Εκκλησία, που αποτελεί την παρηγοριά για τους Ορθοδόξους όλου του κόσμου…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία του π. Γεωργίου μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: