4ήμερη εκδρομή ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΕΓΚΟΓΙΑ – ΤΟΛΕΔΟ με την Ευαγγελίστρια

4ήμερη ψυχαγωγική εκδρομή ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΕΓΚΟΓΙΑ – ΤΟΛΕΔΟ με την Ευαγγελίστρια Πειραιώς.

Υπεύθυνος εκδρομής: π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος
1η ημέρα           Πέμπτη  30  Ιανουαρίου  2025       ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος όπου μετά τον έλεγχο θα γίνειμ επιβίβαση στην πτήση για Μαδρίτη, με Aegean Airlines, στις 09:15. Μετά από μία άνετη πτήση η άφιξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:05 και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια πανοραμική βόλτα της πόλης. Θα επισκεφθούμε ίσως τη σημαντικότερη πινακοθήκη στον κόσμο (Museo de Prado). Τα πάνω από 10.000 έργα που ανήκουν στην συλλογή του, προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι στο Χρόνο και στο Χρώμα. Θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια να ‘‘στέκονται’’ δίπλα σε άλλους εξ ίσου σημαντικούς ζωγράφους. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην πιο μποέμ συνοικία στην καρδιά της Μαδρίτης, την περίφημη Barrio de la Letras,  την γειτονιά των τεχνών όπου έζησαν και δημιούργησαν πολλοί απ’ τους σπουδαίους ζωγράφους και λογοτέχνες της Ισπανίας.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα           Παρασκευή  31   Ιανουαρίου  2025       ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΕΓΚΟΒΙΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την μεσαιωνική Segovia, όπου ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Θα περιηγηθούμε στα στενά δρομάκια της που αποτελούν ένα παζλ πολιτισμών, καθώς όσοι κατάφεραν να κατακτήσουν την «πόλη της νίκης» άφησαν σε αυτήν ανεξίτηλα τα σημάδια τους. Θα δούμε το Κάστρo – Παλάτι Alcazar de Segovia κτισμένο πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο, από το οποίο ο Ουόλτ Ντίσνεϊ εμπνεύστηκε το παλάτι της Ωραίας Κοιμωμένης, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο 2.000 ετών με τις 167 καμάρες του, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία μνημεία της Ισπανίας. Και την περίφημη Plaza Mayor. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στη Μαδρίτη και θα περιηγηθούμε στην πόλη, θα μπορούμε να δοκιμάσουμε την παραδοσιακή της κουζίνα, να περπατήσουμε στην κομψότερη συνοικία της πόλης το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, να απολαύσουμε έναν καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς να περιπλανηθούμε στα στενά της παλιάς πόλης καταλήγοντας στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η Ημέρα          Σάββατο  1η  Φεβρουαρίου  2025       ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ
Μετά το πρωινό για την παραμυθένια πόλη του Τολέδο, την ‘‘Πόλη των τριών πολιτισμών’’, διότι συνυπάρχουν οι χριστιανοί με τους Εβραίους και τους μουσουλμάνους με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά αποτελώντας μια ολόκληρη πόλη μουσείο ιστορίας και αρχιτεκτονικής που έχει ενταχθεί στον κατάλογο της Unesco. Πρόκειται για την πόλη όπου έλαμψε ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος και άφησε το στίγμα του ως Ελ Γκρέκο. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της Santa Maria, γνωστό και ως Catedral Primada de Espana, δηλαδή ως ο πρώτος καθεδρικός ναός της Ισπανίας! Ο ναός αυτός είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς καθεδρικούς ναούς της Ισπανίας, αλλά και του κόσμου, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ. Έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών διακοσμούν το εσωτερικό του ναού με ένα αποτέλεσμα μοναδικό. Θα δούμε πίνακες του Ελ Γκρέκο, αμύθητης αξίας όπως το Expolio και τη συλλογή Αποστόλων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Εκκλησία του Santo Tome, η φήμη της οποίας οφείλεται κυρίως στον πίνακα αριστούργημα του Ελ Γκρέκο ‘‘Η ταφή του κόμητα Οργκάθ’’.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η Ημέρα          Κυριακή  2  Φεβρουαρίου  2025       ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ
Το πρωί θα εκκλησιαστούμε στον Ορθόδοξο Ναό της πόλης (εορτή της Υπαπαντής). Κατόπιν θα περιηγηθούμε σε περιοχές της Μαδρίτης που δεν επισκεφθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες. Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο όπου μετά τον έλεγχο θα ταξιδεύσουμε για Αθήνα, με την πτήση  της Aegean Airlines, στις 18:15. Άφιξη στις 22:45.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή Συμμετοχής : 1150  ευρώ (Μονόκλινο …. ευρώ επιπλέον)
Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Μαδρίτη – Αθήνα)
• Διαμονή στα ξενοδοχεία: Madrid – Retiro, an IHG Hotel 4*.
• 3 Πρωινά και 3 γεύματα
• Μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.     • Φόροι αεροδρομίων και Διανυκτερεύσεων
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. • Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
• Ελληνόφωνος ξεναγός• Ταξιδιωτική τσάντα
Δεν περιλαμβάνονται:  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Δηλώσεις: Γραμματεία Πνευματικού Κέντρου Ευαγγελιστρίας (όπισθεν Ιερού Ναού),
Τηλ.: 210 4125619, Fax: 210 4178947, Email: [email protected].
Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο Τουρισμού «Μυστακίδης Tours»