Στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς, Κάθε Κυριακή Θεία Λειτουργία στη Νοηματική γλώσσα

Ένα αίτημα και μία παράκληση πολλών αδελφών μας, που κουβαλούν τον σταυρό της κώφωσης ή της βαρηκοΐας, γεγονός που δεν τους επιτρέπει την συμμετοχή στην εκκλησιαστική ζωή, με την χάρη της Παναγίας μας θα ικανοποιηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Aπό την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, και κάθε Κυριακή στην 2η Θεία Λειτουργία (10.30 – 11.30 π.μ.) θα υπάρχει πιστοποιημένος Θεολόγος – Διερμηνέας που θα αναλάβει την ερμηνευτική απόδοση των τελούμενων, στην νοηματική γλώσσα.

Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα σε κωφούς αδελφούς μας, να συμμετέχουν ομαλά στην λατρεία της Εκκλησίας μας, χωρίς να νιώθουν αποκομμένοι από το εκκλησιαστικό σώμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί μικρή δεξίωση για περαιτέρω επικοινωνία, σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς βρίσκεται στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη 41 (ο δρόμος που καταλήγει στο Πασαλιμάνι) δίπλα στο Γηροκομείο Πειραιώς.

Συγκοινωνίες:

  • ΤΡΑΜ με τερματικό σταθμό «Αγία Τριάδα». Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»
  • Με τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ στον τερματικό Σταθμό στο Λιμάνι. Από εκεί μετεπιβίβαση στο Λεωφορείο ‘‘915’’ «ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» προς Προφήτη Ηλία. Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
  • Με το ΜΕΤΡΟ στον τερματικό Σταθμό «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ». Από εκεί με τα πόδια (10´) ή μετεπιβίβαση στο Λεωφορείο ‘‘915’’ «ΒΩΚΟΣ – ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» προς Προφήτη Ηλία. Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».
  • Με το Λεωφορείο ‘‘049’’ από Αθήνα προς Πειραιά (Από οδό Αθηνάς). Στάση «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ».