4ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην ΚΥΠΡΟ με την Ευαγγελίστρια

8 – 11 Μαρτίου 2024 (Της Απόκρεω)
Υπεύθυνος εκδρομής: π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 06:00. Αναχώρηση για τη Λάρνακα με απευθείας πτήση A3 902 της Aegean Airlines στις 08:00. Άφιξη στις 09:40, παραλαβή αποσκευών και αναχώρηση για την πρωτεύουσα Λευκωσία. 
Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου συνετρίβει το αεροπλάνο με τους Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974. Συνεχίζουμε για τα Φυλακισμένα στα Μνήματα, τον τόπο απαγχονισμού του Παλληκαρίδη και των άλλων Ηρώων του Αγώνα του 1955 και καταλήγουμε διαπερνώντας την Πράσινη Γραμμή, στο Μουσείο Αγώνος του 1955 και την Αρχιεπισκοπή όπου προσκυνάμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Το μεσημέρι επίσκεψη στη Λαϊκή Γειτονιά, χώρο διαμορφωμένο σαν την Πλάκα στην παλιά Λευκωσία, όπου μπορούμε να γευματίσουμε (προαιρετικά). 
Το απόγευμα μεταφορά στην Ιερά Μονή του Μαχαιρά όπου θα ξεναγηθούμε και θα προσκυνήσουμε τη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Επίσκεψη στο Κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου του Σταυραετού του Μαχαιρά. 
Άφιξη στην Λεμεσό, τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 
Πρωινό και αναχώρηση για το Όρος Τρόοδος. Πρώτη στάση στην πλατεία του Τροόδους για λίγη ξεκούραση μέσα στο εκπληκτικό τοπίο που συνθέτουν τα ψηλά έλατα του Βουνού. Άφιξη στην Ιερά Μονή Παναγίας του Κύκκου, προσκύνημα στη Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και στον τάφο του Μακαρίου. Περιήγηση εντός της Ιεράς Μονής. Τελευταίο προσκύνημα της ημέρας στο Όμοδος, όπου στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού θα προσκυνήσουμε την Αγία Κάνναβη, το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό μας και εναπέθεσε εκεί η Αγία Ελένη το 327μ.Χ.. 
Επιστροφή, δείπνο και διανυκτέρευση. 
Κυριακή της Απόκρεω 10 Μαρτίου 2024 
Θεία Λειτουργία σε κοντινή εκκλησία στο ξενοδοχείο μας. Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου του Εγκλείστου. Προσκύνημα στην Εγκλείστρα του Αγίου, στα λείψανά του και στην παρακείμενη Ιερά Μονή. Επίσκεψη στην κατακόμβη της Αγίας Σολωμoνής και την στύλη όπου μαστιγώθηκε ο Απόστολος Παύλος «τεσσαράκοντα παρά μίαν». 
Μεταφορά στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου, ελεύθερος χρόνος για βόλτα, για γεύμα (προαιρετικό) και καφέ. Προαιρετική επίσκεψη στα ψηφιδωτά της έπαυλης του Διονύσου. 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 
Πρωινό, φόρτωση αποσκευών και αναχώρηση από την όμορφη Λεμεσό. 
Κατευθυνόμαστε ανατολικά προς την διαχωριστική γραμμή της Δερύνειας απ᾽ όπου θα δούμε την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Στη Δερύνεια θα ζήσουμε το θάνατο του Τάσου και του Σολωμού που θυσιάστηκαν το 1996. Επίσκεψη στο Παραλίμνι και στο Ίδρυμα «Άγιος Χριστοφόρος», που ίδρυσε ο μακαριστός π. Ευέλθων. Στην Αγία Νάπα θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας. 
Κατόπιν θα επισκεφθούμε την πόλη της Λάρνακας. Προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου όπου βρίσκεται ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου και στην συνέχεια στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όπου με πτήση A3 909  της Aegean Airlines αναχωρούμε στις 20:35 για την Αθήνα. Άφιξη στις 22:20 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή Συμμετοχής : 680  ευρώ (Μονόκλινο 120 ευρώ επιπλέον)
Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα)
• Διαμονή στο ξενοδοχείο στo ξενοδοχείο Kapetanios Odyssia hotel στη Λεμεσό
• 3 Πρωινά και 3 γεύματα (μπουφέ)
• Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχείο.    
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
• Μια βαλίτσα 23 κιλά και μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά για κάθε επιβάτη.
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
• Συνοδός – ξεναγός 
Δεν περιλαμβάνονται:  
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό.
• Τυχούσα αύξηση των φόρων αεροδρομίου ή του επίναυλου καυσίμων.
Η πολιτική των ακυρωτικών είναι η ακόλουθη:
●    Για ακύρωση θέσεως έως 70 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, δεν θα υπάρξουν ακυρωτικά.
●    Για ακύρωση θέσεως από 69 ως 30 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, θα υπάρξουν ακυρωτικά της τάξεως 30% της τιμής του πακέτου.
●    Για ακύρωση θέσεως από 29 ως 16 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, θα υπάρξουν ακυρωτικά της τάξεως 60% της τιμής του πακέτου.
●    Για ακύρωση θέσεως από 15  ημέρες ή λιγότερο πριν την ημερομηνία αναχώρησης ο ταξιδιώτης χρεώνεται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
●    Σε περίπτωση μη εμφανίσεως ενός ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο κατά την πτήση αναχώρησης, δεν δικαιούται καμία επιστροφή χρημάτων.
Δηλώσεις: Γραμματεία Πνευματικού Κέντρου Ευαγγελιστρίας (όπισθεν Ιερού Ναού), 
Τηλ.: 210 4125619, Fax: 210 4178947, Email: [email protected].
* Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο Τουρισμού «Troodos Travel»