1η Οκτωβρίου ξεκινάει το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» για 12η χρονιά

Ξεκινάει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με τον αγιασμό που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για 12η συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με τον τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Το πρόγραμμα, έτσι όπως έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί όλα αυτά τα χρόνια, και την τρέχουσα χρονιά θα περιλαμβάνει δεκάδες δράσεις που με κέντρο την λατρευτική ζωή της Ενορίας, φιλοδοξούν να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της υπέρβασης από τα τετριμμένα της καθημερινότητας.

Μέσα στην πλειάδα των εκδηλώσεων, ξεχωρίζουν συζητήσεις, ομιλίες πνευματικού περιεχομένου, προβολές ταινιών, μουσικές παραστάσεις, βραδιές παραδοσιακής μουσικής και χορού, και πολλά ακόμη.

Το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», πάνω και πριν από όλα, είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν και κάθε χρόνο και έρχονται από διάφορα μέρη και προελεύσεις, για να συγκροτήσουν αυτό το πρόγραμμα. Κληρικοί και λαϊκοί, επιστήμονες και μη, πρόσωπα με γνώσεις και δεξιότητες, διαφορετικές και ποικίλες. Που έρχονται ανάμεσα μας και με μεγάλη γενναιοδωρία, μοιράζονται μαζί μας τα χαρίσματα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Η ποικιλία του προγράμματος είναι γνωστή, κυριολεκτικά στα πέρατα της γης, αφού η διαδικτυακή μετάδοση φέρνει κοντά ανθρώπους από όπου κι αν φανταστεί κανείς. Γι’ αυτό και είναι αναρίθμητοι εκείνοι που παρακολουθούν και αντιδρούν θετικά και ευγνώμονα στα τεκταινόμενα.

Γιατί βρίσκουν τον πνευματικό λόγο που στηρίζει και παρηγορεί, την ιστορία και τον πολιτισμό, που νοηματοδοτούν και ερμηνεύουν την καθημερινότητα, την τέχνη που ταξιδεύει το νου και την καρδιά. Και μαζί, γνωρίζουν ανθρώπους που έγραψαν και γράφουν ιστορία, μαθαίνουν για πράγματα που αγνοούσαν, ζουν την λατρεία του ζωντανού μας Θεού. Και τόσα ακόμη, που γεμίζουν όλες τις ημέρες που διαρκεί το πρόγραμμα.

Η απευθείας μετάδοση όλων των εκδηλώσεων από το κανάλι του προγράμματος στο YouTube, θα δώσει την δυνατότητα και ευκαιρία,  σε όσους αδυνατούν να παρευρίσκονται φυσικά στο χώρο, να τις παρακολουθούν από μακριά. Και να γίνονται κομμάτι της μεγάλης οικογένειας που ακούει στο όνομα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».