5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ με την Ευαγγελίστρια

5ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στα ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ με την Ευαγγελίστρια
31 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2024
Υπεύθυνος εκδρομής: π. Γεώργιος Γεωργακόπουλος
1η ημέρα Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024  
ΑΘΗΝΑ – TEΛ ABIB – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, όπου μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 07.45.  Άφιξη στις 9.45, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων, τον οίκο Αγίων Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.
Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024      
ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ – ΘΑΒΩΡ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο  Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυ- ρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα).
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα Παρασκευή 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024                
ΙΕΡΙΧΩ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και το Όρος των Ελαιών.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Ιεριχούς ξεκινώντας από την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου.
 Έπειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό όπου θα τελέσουμε Αγιασμό.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
4η ημέρα Σάββατο 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024            
ΒΗΘΛΕΕΜ
Το πρωΐ θα εκκλησιαστούμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στη Βασιλική της Βηθλεέμ. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα ξεναγηθούμε στο Ναό της Γεννήσεως και Σπαργανώσεως του Κυρίου.
 Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για τό πρωΐνό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση.
Το βράδυ θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου.
5η ημέρα Κυριακή 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024  
 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου). Στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα τελευταίο προσκύνημα και αγορές στην παλαιά Πόλη.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου καθ οδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα.
Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα στις 20.10. Άφιξη 22.20.
ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
Τιμή Συμμετοχής : 840  ευρώ (Μονόκλινο 200 ευρώ επιπλέον)
Περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα – Tel Aviv – Αθήνα)
• Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο A κατηγορίας στην  Βηθλεέμ (Manger Square Hotel)
• 4 Πρωινά και 4 γεύματα (μπουφέ)
• Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχείο.     • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
• Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης)
• Φιλοδωρήματα • Ταξιδιωτική τσάντα    • Συνοδός – ξεναγός 
Δεν περιλαμβάνονται:  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό
Η πολιτική των ακυρωτικών είναι η ακόλουθη:
●    Για ακύρωση θέσεως έως 70 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, δεν θα υπάρξουν ακυρωτικά.
●    Για ακύρωση θέσεως από 69 ως 30 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, θα υπάρξουν ακυρωτικά της τάξεως 30% της τιμής του πακέτου.
●    Για ακύρωση θέσεως από 29 ως 16 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, θα υπάρξουν ακυρωτικά της τάξεως 60% της τιμής του πακέτου.
●    Για ακύρωση θέσεως από 15  ημέρες ή λιγότερο πριν την ημερομηνία αναχώρησης ο ταξιδιώτης χρεώνεται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
●    Σε περίπτωση μη εμφανίσεως ενός ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο κατά την πτήση αναχώρησης, δεν δικαιούται καμία επιστροφή χρημάτων.
Δηλώσεις: Γραμματεία Πνευματικού Κέντρου Ευαγγελιστρίας (όπισθεν Ιερού Ναού), 
Τηλ.: 210 4125619, Fax: 210 4178947, Email: [email protected].
* Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο Τουρισμού «Μυστακίδης Tours»