Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος: Η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ κ. Νεκτάριος, έχοντας ολοκληρώσει τα διαδικτυακά του μηνύματα, για τις Κυριακές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αναφέρεται πλέον στην Κυριακή των Βαΐων, όπου εορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα.

Το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαΐων, είναι προπαρασκευαστικές ημέρες για την είσοδο μας στην Μεγάλη Εβδομάδα. Το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής, περιέχει συμβολικά στοιχεία, στα οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τα λεγόμενα των προφητών, που αναφέρονταν στον μεσσία.

Η είσοδος Του είναι βασιλική, αλλά δεν εισέρχεται στην πόλη για να ενθρονιστεί ως εγκόσμιος βασιλιάς, αλλά επάνω στον Σταυρό, που είναι η παντοτινή δόξα του Κυρίου και η αρχή της δικής μας λυτρώσεως και ελευθερίας.

Ο Θεάνθρωπος Χριστός, πορεύεται προς το πάθος ειρηνικός, γαλήνιος και χαρούμενος και το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, παίρνει αφορμή από το παράδειγμα του Κυρίου, για να μας τονίσει πως, η πίστη στον Σταυρό και την Ανάσταση μπορούν να πληρώσουν την ύπαρξη μας και να γεμίσουν την καρδιά μας, με την ειρήνη και την χαρά του Χριστού.