Μοναδική εμπειρία…

Μοναδική εμπειρία για όσους συμμετείχαν, αποτέλεσε η πανηγυρική τελευταία φετινή διαδικτυακή εκπομπή «Παρέα μετέωρη».

Η διαδικτυακή τηλεοπτική προσπάθεια ομάδας νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, η οποία ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας, την Κυριακή 5/7 βρέθηκε στο φυσικό της χώρο, στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Άγιο Λαυρέντιο στο Πήλιο.

Μέσα από μια τρίωρη ζωντανή εκπομπή αφιερωμένη στην κατασκήνωση, πάνω από 100 νέοι συνολικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό και τις εμπειρίες τους από την κατασκηνωτική ζωή, καθώς επίσης και κατασκηνωτικά τραγούδια, με τη βοήθεια ζωντανής ορχήστρας που αποτελούνταν από στελέχη των Κατασκηνώσεως της τοπικής Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν ζωντανές συνδέσεις με αντιπροσωπείες στελεχών κατασκηνώσεων από τις Ιερές Μητροπόλεις Κερκύρας, Πειραιώς, Καλαμαριάς, Νικαίας, Σάμου, Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και από τις Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες της αδελφότητας «Ζωή».

Ιδιαίτερο γεγονός αποτέλεσε η παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος μοιράστηκε προσωπικές του εμπειρίες από την συμμετοχή του σε κατασκηνώσεις, απάντησε σε ερωτήσεις των νέων, ενώ σημείωσε την λύπη του για τη δυσάρεστη αλλά αναγκαία απόφαση να μην λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις, εξαιτίας του κινδύνου της πανδημίας.

Στην εκπομπή συμμετείχαν επίσης, ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Νεότητας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης, ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων, Ιεροκύρηκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπάθου και Κάσου, ο Γενικός Υπεύθυνος των κατασκηνώσεων και Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη την παραγωγή της εκπομπής, δηλαδή την προετοιμασία της κατασκήνωσης, τη δημοσιογραφική, τεχνική, τηλεοπτική, ηχητική και Διαδικτυακή κάλυψη, είχε η ομάδα των εθελοντών νέων που αποτελούν τον πυρήνα της «Παρέας Μετέωρης».