Ο Δήμαρχος Τρικκαίων (Τρικάλων) στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση», της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση», που διοργανώνει η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, συμμετείχε ως βασικός εισηγητής, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

Επικεφαλής ενός Δήμου, που χαρακτηρίζεται για τις καινοτόμες δράσεις και τις πρωτοποριακές εφαρμογές που έχει υιοθετήσει, ο κ. Παπαστεργίου εντυπωσίασε τους επιμορφούμενους, όπως αποτυπώθηκε στον διάλογο που ακολούθησε της παρουσίασης του.

Εφαρμογές του Δήμου Τρικκαίων, όπως, το αυτοματοποιημένο κέντρο εξυπηρέτησης του πολίτη, η αποστολή αιτημάτων των δημοτών μέσω κινητού τηλεφώνου, το σύστημα έξυπνου φωτισμού , η ασύρματη πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου, το σύστημα έξυπνης στάθμευσης, το σύστημα παρακολούθησης περιβαλλοντικών συνθηκών, η παρακολούθηση της λειτουργίας των  φωτεινών σηματοδοτών, η έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, η τηλεφροντίδα επιλεγμένου αριθμού δημοτών που έχουν ανάγκη, τα λεωφορεία χωρίς οδηγό και πολλές ακόμη καινοτομίες, κατέδειξαν τις πολλαπλές δυνατότητες της τεχνολογίας στην υπηρεσία και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου. Βασική εισηγήτρια είναι η κα Αθηνά Τοκατλίδου, Ph.D. inArtificial Intelligence. Σύμβουλοι του Σεμιναρίου είναι ο κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης και ο κ. Ευστράτιος Σπύρου, Αντιπρόεδροι Maritime Action St. Thomas PolytechnicOMSGSA.

Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τις βασικές έννοιες και μεθοδολογίες της Τεχνητής Νοημοσύνης και την πληθώρα εφαρμογών στην Ρομποτική, την σχετική ορολογία και την τεχνολογία που τις συνοδεύει, τις προοπτικές και τα προβλήματα, καθώς και τη συμμετοχή της στην βελτίωση του διοικητικού έργου.

Από αριστερά: κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο κ. Ευστράτιος Σπύρου

Τις εισηγήσεις, θα πλαισιώσουν στο επόμενο διάστημα και άλλοι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές, ανάμεσά τους ο Καθηγητής κ. Μιχάλης Μπλέτσας Διευθυντής Πληροφορικής στο ΜΙΤ Media Lab, ο κ. Παναγιώτης Μανωλάκος, Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Ομίλου «The Catalyst», η κα Διονυσία Αυγερινοπούλου, Βουλευτής, Πρόεδρος Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων και ο κ. Σεραφείμ Κατσικάς, Διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας METIS, που θα μεταφέρουν την εμπειρία τους από την εφαρμογή λύσεων Τεχνητής Νοημοσύνης.