Τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια 2020 στην. Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Μία σχετικά πρόσφατη δραστηριότητα, που αναπτύχθηκε από την Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, είναι τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια. Ξεκίνησε ταπεινά το 2015, για να προστεθεί στις υπόλοιπες δράσεις που αφορούν στην διακονία του λαού του Θεού.

Συμπληρώθηκαν ήδη πέντε χρόνια, και με την βοήθεια του Θεού, ο θεσμός μεγαλώνει και ωριμάζει σταδιακά, και αρχίζει να καταξιώνεται μέσα στον εκκλησιαστικό χώρο, αλλά και ευρύτερα.

Η γνωριμία με την ιστορία του τόπου μας, η ορθόδοξη δογματική, η εκκλησιαστική γλωσσομάθεια, το περιβάλλον, το αρχαίο θέατρο, είναι οι βασικοί θεματικοί άξονες στους οποίους αναπτύχθηκαν τα Σεμινάρια στο διάστημα 2015 -2019.

Σε αυτά, προστέθηκαν· το εξειδικευμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης και κατάρτισης «Ποιμαντική της Ναυτιλίας», σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών και το «Διοίκηση και Ηγεσία» με δικαίωμα συμμετοχής στους κατέχοντες πτυχίο Ανωτέρας ή Ανωτάτης Σχολής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσειϜ» διοργανώθηκαν και 2 σεμινάρια που απευθύνονταν σε μουσικούς και αφορούσαν την Διεύθυνση Χορωδίας, υπό τον αείμνηστο Δημήτριο Κανάρη.

Συνολικά μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία 20 Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Μετά το πέρας των Σεμιναρίων, σε ειδική τελετή, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν Ενθύμιο συμμετοχής και όσοι από τους συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει το 80% των μαθημάτων, λαμβάνουν σχετική Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Ο κύκλος των Σεμιναρίων, δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί, χωρίς την δημιουργική και σταθερή συνεργασία του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς. Μία συνεργασία που κρατάει πολλά χρόνια, με τον Σύνδεσμο να συμμετέχει ως συνδιοργανωτής σε πλειάδα δραστηριοτήτων. Η παρουσία και ενεργός συμμετοχή του Συνδέσμου στη θεματολογία και την υλοποίηση των Σεμιναρίων, προσδίδουν την απαραίτητη επιστημονική βαρύτητα και το κύρος που απαιτείται, για την εγκυρότητα και αξιοπιστία των γνώσεων που μεταδίδονται.

 5 Επιμορφωτικά Σεμινάρια και τη φετινή χρονιά 2020

Τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθούν πέντε ακόμη Σεμινάρια, διάρκειας οκτώ εβδομάδων. Τα τέσσερα εξ’ αυτών, αποτελούν φυσική συνέχεια των αντίστοιχων Σεμιναρίων των προηγούμενων ετών και απευθύνονται σε όλους ανεξαιρέτως.

Το τελευταίο, με τον τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη και Διακυβέρνηση», αποτελεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, με πλειάδα σημαντικών εισηγητών, που απευθύνεται σε απόφοιτους Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών και προϋποθέτει οικονομική συμμετοχή.

Εγγραφές και Δηλώσεις Συμμετοχής·

Στο Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (όπισθεν του Ιερού Ναού)

και στο [email protected]

Τηλέφωνα επικοινωνίας· 2104125619 και 2104135224, Fax: 2104178947.

Ηλεκτρονικές Δηλώσεις Συμμετοχής: https://goo.gl/forms/TXzNlLd8Kxuh08Aj2

Αναλυτικές πληροφορίες για τα Σεμινάρια μπορείτε να δείτε εδώ