Ξεκίνησαν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Με μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησαν την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου.

 

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, έγινε η έναρξη του πρώτου Σεμιναρίου Γνωριμίας με την Ιστορία του τόπου μας, με τον τίτλο «Σελίδες Μικρασιατικής Ιστορίας», και εισηγήτρια την κα Αρχοντία Παπαδοπούλου, Ιστορικό, Φιλόλογο και πρ. Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κάθε Τρίτη, θα πραγματοποιείται  Σεμινάριο Ελληνικής Εκκλησιαστικής Γλωσσομάθειας, με θέμα «Το πολίτευμα της Εκκλησίας» και διδάσκοντα τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο, Θεολόγο και Φιλόλογο.

Την Τετάρτη, Σεμινάριο Ορθόδοξης Κατήχησης, με τίτλο
«Οι Οικουμενικές Σύνοδοι» και διδάσκοντα τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωίνο, Θεολόγο και Ιεροκήρυκα.

Κάθε Πέμπτη, Σεμινάριο Θεατρικής Παιδείαςμε θέμα 
«Σπουδή στην εξελικτική πορεία του Θεάτρου μετά την Αρχαία Τραγωδία» και διδάσκοντα τον Ηθοποιό και Σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Κοντοδήμο.

Το τελευταίο Σεμινάριο, με τον τίτλο «Διοίκηση και Ηγεσία», που θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή, αποτελεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα κατάρτισης, με πλειάδα σημαντικών εισηγητών, που απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Υπεύθυνοι του Σεμιναρίου, είναι οι διδάσκοντες του ΕΤΟΠΑ του Πανεπιστημίου Πειραιά, κκ Ισίδωρος Παχουνδάκης, Ευστράτιος Σπύρουκαι Σταμάτης Μιχαλακόπουλος

Όσοι από τους συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν το 80% των μαθημάτων, θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Να σημειώσουμε ότι οι εκπαιδευτικές σημειώσεις που διανέμονται σε κάθε Σεμινάριο, θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα «www.enoriaendrasei.gr»