Φωτογραφίες από τη μουσική παράσταση «Αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας»

Το Σμυρναίικο Σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πειραιά παρουσίασε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελικστρίας Πειραιώς, ένα μουσικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες με τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τα παράλια της Μικράς Ασίας με υπεύθυνο τον κ.  Θεόδωρο Μούρτο.

Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά ιδρύθηκε και πρωτολειτούργησε το σχολικό έτος 1995-1996. Είναι ο μοναδικός φορέας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου διδάσκεται συστηματικά η βυζαντινή μουσική και το δημοτικό τραγούδι.

Η έδρα του βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά και δέχεται μαθητές των περιοχών της Περιφερειακής Διοίκησης Πειραιά, δηλαδή από τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας-Ρέντη, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Περάματος και Ν. Φαλήρου καθώς και των νησιών που ανήκουν διοικητικά στον Πειραιά.

Το Σχολείο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας συμμετέχοντας στα μουσικοθεατρικά δρώμενα της πόλης.

Τα Μουσικά Σύνολα του, έχουν λάβει μέρος σε μεγάλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, σε χορωδιακά φεστιβάλ όπως του Δήμου Καρδίτσας και της Unesco, στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες, έχοντας αποσπάσει πρώτα βραβεία και διακρίσεις, και έχουν εμφανιστεί στις μεγαλύτερες σκηνές τις χώρας  όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.