«Η σημασία της Λογοτεχνίας στην ανάπτυξη του παιδιού»: Λογοτεχνικό Αρχονταρίκι στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Στο πρώτο “Λογοτεχνικό Αρχονταρίκι” του φετινού προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, η κα Πηνελόπη Μωραΐτου, Δρ. Αγγλικής Λογοτεχνίας, Συγγραφέας και Εκπαιδευτικόςσυντόνισε μια εξαιρετική συζήτηση με θέμα «Η σημασία της Λογοτεχνίας στην ανάπτυξη του παιδιού», την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Από αριστερά: Ηλίας Λιαμής, Αθηνά Ντάσιου – Γιάννου, Πηνελόπη Μωραΐτου, Εύη Ζέρβα και Αδαμαντία Αλατάρη.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και ανέπτυξαν τις θέσεις τους η κα Αδαμαντία Αλατάρη, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας, η κα Εύη Ζέρβα, Εκπαιδευτικός και η κα Αθηνά Ντάσιου – Γιάννου, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας και ο Θεολόγος – Μουσικολόγος και Συγγραφέας κ.Ηλίας Λιαμής .

Η πρώτη διαπίστωση που κατέληξαν οι συμμετέχοντες ήταν πως σε εποχές κρίσης, το βιβλίο θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια. Και αναρωτήθηκαν, πόσο ενημερωμένοι είναι οι γονείς για τα ευεργετήματα του βιβλίου στα παιδιά τους.

Το βιβλίο είναι φάρμακο για την ψυχή και το μυαλό του παιδιού, τόνισαν. Σε παιδαγωγικό επίπεδο, το βιβλίο αναπτύσσει το λεξιλόγιο του παιδιού, διευρύνει τους ορίζοντες. Διαβάζω σημαίνει έχω άποψη.

«Μέσα από το βιβλίο, τα παιδιά μαθαίνουν και γνωρίζουν τον κόσμο των ενηλίκων. Το λογοτεχνικό βιβλίο και ιδιαίτερα το παραμύθι, είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για τα μικρά παιδιά, να κατανοήσουν τον κόσμο των ενηλίκων, που είναι δυσνόητος και για τα παιδιά κρύβει κινδύνους.

Το παραμύθι είναι ευεργετικό γιατί όλα μπορεί να συμβούν, αλλά στο τέλος, ο καλός και το δίκιο θα επικρατήσουν. Αναπτύσσει τον συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και επιτρέπει την ανάπτυξη της φαντασίας τους.

Το παιδί πρέπει να διαλέξει μόνο του το βιβλίο που του αρέσει

Τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο…..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ:

Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: