Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Σπλάχνο από τα σπλάχνα της, γέννημα θρέμμα της Ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο σύγχρονος Ιεραπόστολος της Άπω Ανατολής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνος, θα είναι ο πρώτος προσκεκλημένος του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»,τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ.

Ο Σεβασμιώτατος θα φιλοξενηθεί στο Ενοριακό Αρχονταρίκι και μαζί με τον θεολόγο Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Τσιμούρη, θα ξεδιπλώσουν μία «εκ βαθέων» αφήγηση για την ιεραποστολή και τις δυσκολίες στην άσκησή της.

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος, μαζί με τον κατά σάρκα αδελφό του, έτερο Ιεραπόστολο της αγάπης στην μακρινή Ασία, Μητροπολίτη Χονγκ Κονγκ Νεκτάριο, δίνουν καθημερινά τη μάχη της διακονίας σε ένα περιβάλλον ολότελα διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε και νομίζουμε.

Κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες, ταξιδεύοντας τεράστιες αποστάσεις και με πενιχρά μέσα, ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης επιμένει να μιλάει για Χριστό, να ανοίγει την αγκαλιά του και να διαδίδει το μήνυμα της σαρκωμένης αγάπης, στις πολλές και «δύσκολες» χώρες που τον έθεσε η Εκκλησία να διακονεί.

Σε ανθρώπους πονεμένους, πεινασμένους, εξαθλιωμένους, μέσα σε κλίμα δεισιδαιμονίας, πολλές φορές και εχθρότητας. Γιατί η Μητρόπολή του δεν περιλαμβάνει μόνο την εντυπωσιακή και πλούσια Σιγκαπούρη, αλλά εκτείνεται σε όλη τη Νότιο Ασία, εκεί που η φτώχεια και η ανέχεια είναι καθεστώς και η επιβίωση, ο καθημερινός στόχος.

Γι’ αυτή του τη διακονία άλλωστε, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 2015, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το «υποδειγματικό ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται με πραγματική αυτοθυσία, κάτω από αντίξοες συνθήκες» στην Νοτιοανατολική Ασία.