Η «Ποιμαντική της Ναυτιλίας» παρουσιάστηκε στο Livemedia.gr (video)

Επιστημονικό πρό­γραμμα κατάρτι­σης, με τον γενικό τίτλο: «Ποιμαντική της Ποιμαντική της Ναυτιλίας, υπό την εποπτεία του πατρός Γεωργίου Γεωργακόπουλου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς σε συνεργασία με το «Institute of International Nautical Studies» (Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών). #livemedianews

Η «Ποιμαντική της Ναυτιλίας» είναι ένα καινοτόμο, πιλοτικό πρό­γραμμα εξει­δι­κευμένης Επιμόρφωσης. Είναι η πρώτη, σύγχρονη από­πει­ρα προσέγγι­σης στην Ελλάδα τής βιομηχανίας της Ναυτιλίας, από την πλευ­ρά τής Χριστιανικής Ορθόδοξης Θεολογίας, με τρόπο επιστημονικό, μεθοδικό και ποι­μα­ντι­κό.

Πάνω από το 90% του παγκόσμιου εμπορίου μεταφέρεται διά θαλάσσης, προσφέροντας εργασία σε 1,5 εκατομμύρια ναυτικούς. Η ναυτιλία είναι μια πρα­γματικά διεθνής βιομηχανία: στη σημερινή παγκόσμια αγορά μπορεί να υπάρχει ένα πλοίο που ανήκει στην Ελλάδα και είναι εγγεγραμμένο στη Μάλτα, με αξιωματικούς από την Ελλάδα και την Ινδία και με μεικτό πλήρωμα από την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, το Βανουάτου και τις Φιλιππίνες.

– Σκοποί της Ποιμαντικής της Ναυτιλίας –

Επισκέψεις σε Πλοία.
Επαγγελματική Συμβουλευτική και Κοινωνική Πρόνοια.
Επικοινωνία με συγγενείς και φίλους.
Προσωπική Συμβουλευτική.
Μεταφορές.
Φροντίδα μετά τον τραυματισμό.
Υπηρεσίες Διαμεσολάβησης.
Πνευματική στήριξη.