Τι ωραία που μου το είπες…

π. Παύλος Παπαδόπουλος / facebook

Τι ωραία που μου το είπες…
“Νομίζω ότι έχω μια παράνομη σχέση με τον Χριστό”.
Η μόνη παράνομη σχέση που είναι τόσο ευλογημένη.
————————–
Προσπαθείς να ζήσεις όπως θέλει ο Χριστός χωρίς περικοπές μα οι δικοί σου δεν σε καταλαβαίνουν, οι φίλοι σου αντιδρούν, δεν τους αρέσει αυτή η σχέση σου μαζί Του. Προσπαθούν να σου δημιουργήσουν ενοχές για κάτι που δεν καταλαβαίνουν. “Άλλαξες”, σου λένε, χωρίς και οι ίδιοι να ξέρουν που είναι το κακό σ’αυτό! Μα εσύ βγαίνεις κρυφά ραντεβουδάκια μαζί Του. Λες και μερικά ψεμματάκια στους δικούς σου για να Τον συναντήσεις. Νιώθεις παράνομη για χάρη Του. Παίρνεις τα ρίσκα σου. Τι όμορφο. Πανέμορφη παρανομία.
————————–
Ξέρεις κάτι;Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, εάν οι δικοί σου δεν Τον αποδεχτούν ποτέ, μία λύση υπάρχει. Να κλεφτείς μαζί Του. Να τα δώσεις όλα για όλα σ’Αυτόν που σε ολοκληρώνει αιώνια, σ’Αυτόν που σε καταλαβαίνει απόλυτα, σ’Αυτόν που σε αγαπά ανόθευτα. Να κάνεις την ζωή σου μαζί Του με κάθε κόστος…
————————–
Να νιώθεις παράνομος και παράλογος (από τον πόλεμο που δέχεσαι από φίλους και γνωστούς) επειδή θέλεις να ζήσεις χριστομίμητα. Αυτό κι αν είναι παράσημο, στεφάνι, μαρτύριο.
Τέτοιοι νέοι υπάρχουν πολλοί. Βγαίνουν κρυφά ραντεβουδάκια με τον Χριστό μέσα στο δωμάτιό τους, την ώρα που είναι με παρέες, τις στιγμές που εκκλησιάζονται, τις στιγμές που είναι στην θάλασσα. Ο νους τους, η καρδιά τους είναι σ’Αυτόν. Χαίρονται την ζωή γιατί είναι η Ζωή παρόν στην ζωή τους.
“Παράνομοι” μα τόσο δεδικαιωμένοι στα μάτια του Νυμφίου Τους.
————————–
Αυτή η γλυκιά παρανομία μην την εγκαταλείψεις…
Μην εγκαταλείψεις την χαρά να είσαι μαζί Του…
————————–
Κι αν νιώθεις κουρασμένη και κουρασμένος από τους γύρω σου μην αποκάμεις. Βγες άλλο ένα ραντεβουδάκι μαζί Του να τα ξεχάσεις όλα. Και το βλέπω στο πρόσωπό σου, ότι αλλοιώνεσαι όταν Τον συναντάς στην προσευχή σου, στην Κοινωνία μαζί Του. Το προσωπό σου γεμίζει ειρήνη, το χαμόγελό σου μυρίζει ουρανό, τα μάτια σου σπινθηρίζουν ζωή.