Η ποιμαντική στο παγκόσμιο χωριό του διαδικτύου. Αφιέρωμα στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Το πρόσωπο του Θεού δεν θα το δεις στην οθόνη του υπολογιστή. Θα το δεις στο πρόσωπο του αδελφού σου, που είναι εικόνα του Θεού

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, συζήτησε το θέμα «Ποιμαντική στο διαδίκτυο», με τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο  Μαυρολέοντα, επίτιμο εκπαιδευτικό και τον Πρωτοπρεσβύτερο Λάζαρο Μαρόγιαννη, Εκπαιδευτή εκπαιδευτών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Θεολόγο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων

Όπως είπε στην αρχή ο π. Καλλίνικος, το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο χωριό μέσω δικτύων υπολογιστών. Είναι μέσα στη ζωή μας. Οι άνθρωποι δείχνουν ότι έχουν δίψα για επικοινωνία. Έχουν ανάγκη να μιλήσουν σε κάποιους. Άρα μας λένε πως είναι μόνοι.

Και το διαδίκτυο από τη μια γίνεται για να μας φέρει πιο κοντά, από την άλλη λένε πολλοί πως επιτείνει την μοναξιά των ανθρώπων. Κανείς κλείνεται εκεί σε ένα μηχάνημα, μία οθόνη με τις ώρες. Είναι πια εθισμός να μένουν τα παιδιά, αλλά και οι μεγαλύτεροι πάνω σε μία οθόνη.

Στο διαδίκτυο καταργούνται τα όρια. Το ποίμνιο είναι εντελώς αόριστο αφού η τεχνολογία δεν σε βοηθάει να γνωρίσεις ποιος είναι απέναντι σου. «Μπορεί να βλέπεις μια εικόνα, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτός που βλέπεις, είναι και αυτός που λέει ότι είναι. Δεν ξέρουμε επίσης τα χαρακτηριστικά αυτών στους οποίους απευθυνόμαστε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

 Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: