Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Η ώρα της θλίψεως, είναι ώρα αγιασμού (video)

Όλα στη ζωή αποτελούν το σχέδιο του Θεού, που έρχεται να ξετυλιχθεί και μας οδηγεί κοντά Του. Για τον καθένα μας ο Θεός έχει ορίσει το σχέδιο Του. Εμείς οφείλουμε να κάνουμε υπακοή και να το ακολουθήσουμε.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Την δεύτερη κατά σειρά ομιλία του με θέμα: «Μαθητεία στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη: Θλίψεις, Άγχος» πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Η ομιλία δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός.

Της ομιλίας προηγήθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο την Βηματάρισσα, την Βατοπαιδινή.

Οι θλίψεις, μας επισκέπτονται και εμφανίζονται εξαιτίας πολλών αφορμών, υπογράμμισε στην αρχή του λόγου του.

Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος

Η πρώτη αιτία είμαστε εμείς οι ίδιοι, η δική μας υπαιτιότητα. Κάποια απροσεξία μας, ένα σφάλμα, μια λάθος κίνηση μας. Μια δεύτερη αιτία είναι κάποιες εξωτερικές καταστάσεις. Κάτι που γίνεται, που μαθαίνουμε, κι αυτό μας επηρεάζει άμεσα.

Υπάρχουν όμως και οι θλίψεις εξαιτίας της αμαρτίας. Η εναντίωση μας στο θέλημα του Θεού, έρχεται να μας γεμίσει θλίψη και στενοχώρια. Μόνο η παρουσία του Θεού χαροποιεί την ζωή μας.

Μια ακόμη αιτία είναι κάποιοι άνθρωποι. Και πολλές φορές, οι πολλοί δικοί μας άνθρωποι. Άλλοτε ηθελημένα και άλλοτε άθελα, με πράξεις και λόγια, μας γεμίζουν με θλίψη…..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία του π. Δανιήλ μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: