Αφιέρωμα στον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Ήταν από εκείνους που ενέπνεαν. Για πολλούς, σοφούς και άσημους, ήταν ο μεγάλος εμπνευστής, ο σωστός καθοδηγητής και ο γνήσιος πατέρας.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Φωτ.: Παναγιώτης Καράπασιας

Σε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα, τον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο (1930-1989), ήταν αφιερωμένη η εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  19  Νοεμβρίου,  στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Στο αφιέρωμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» μίλησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης και ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, Οδοντίατρος.

Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ 

Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, που υπήρξε μαθητής και πνευματικό  παιδί του μακαριστού Γέροντα.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου, περιελάμβανε την βιβλιοπαρουσίαση στο δίτομο πόνημα του μακαριστού π. Επιφανίου «Άρθρα, μελέται, επιστολαί».

Ο π. Επιφάνιος για τα βιβλία του δέχθηκε πολλές και αντιφατικές κριτικές. Άλλοι χαρακτήριζαν το γράψιμο του ως διαπνεόμενο από νομικίστικο πνεύμα και άλλοι ισχυρίζονται πως οι μελέτες και τα βιβλία του είναι υποδείγματα οξύνοιας, κανονολογικής ακρίβειας και άριστης σαφήνειας….

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Το αφιέρωμα στον π. Επιφάνιο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: