«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης: Οι φυλακές είναι μια κοινωνία ανθρώπων που ζει χωρίς την υποκρισία (video)

Ένας κακούργος φυλακισμένος μπήκε πρώτος στον παράδεισο, ως μετανιωμένος βέβαια, αλλά είναι συγκλονιστικό αυτό το πράγμα. Και το οποίο ανατρέπει όλη αυτή τη θέα του κόσμου, ότι οι φυλακές είναι μια χωματερή ανθρώπων.

Στο  “Ενοριακό Αρχονταρίκι” του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Θεολόγος, Μουσικολόγος και Συγγραφέας κ. Ηλίας Λιαμής, φιλοξένησε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, τον Αρχιμανδρίτη Εφραίμ Παναούση  σε μία συζήτηση με θέμα  «Είναι ωραία εκεί έξω;».  

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων του Ναού, με τον τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», με αφορμή την διακονία και δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, στις φυλακές του Αυλώνα και του Ελαιώνα.

Στη συζήτηση συμμετείχε και η κα Αγγελική Δασούλα, εθελόντρια της ομάδας που έχει συσταθεί στην Ιερά Μονή και δραστηριοποιείται στις ανωτέρω φυλακές.

Πάντοτε η φυλακή, όταν περνάς απ’ έξω είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, υπογράμμισε ο π. Εφραίμ. Δηλαδή τα συρματοπλέγματα, οι ταινίες που έχουμε δει, μας έχουν φτιάξει έναν κόσμο φυλακών, άβατο. Ο μύθος του άβατου αυτού, είναι πιο  φοβερός από την ουσία του….

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Φωτ.: Παναγιώτης Καράπασιας

Την συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: