π. Χριστόδουλος Μπίθας: Να πάρουμε σοβαρά τον εαυτό μας και να βάλουμε στη ζωή μας ποιοτικό χρόνο (video)

Μια ασκητική στον κόσμο του διαδικτύου και της τηλεόρασης θα πει να μπορέσω να ελέγξω τον τρόπο με τον οποίο η κυριαρχία της εικόνας και της εικονικής πραγματικότητας ενεργεί στην ζωή μου.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου /Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης, συζήτησε το θέμα «Από την οικογένεια της εικόνας στην εικονική πραγματικότητα», με τον Πρωτοπρεσβύτερο Χριστόδουλο Μπίθα, Συγγραφέα, Απόφοιτο του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής, με σπουδές στη Φωτογραφία Κινηματογράφου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης, ο π. Χριστόδουλος σημείωσε πως είναι ένας συμβολικός τίτλος, που θέλει να περιγράψει μια κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. Μια διαδρομή από την οικογένεια που είχε ως κέντρο της ζωής της τον Χριστό, στην οικογένεια της σημερινής εποχής της μοναξιάς, των ψευδαισθήσεων επικοινωνίας, της μεγάλης παρακμής.

Σε μια εποχή που τα ευλογημένα και σπουδαία μέσα επικοινωνίας, όπως τα χαρακτήρισε, χρησιμοποιούνται με έναν τρόπο αρνητικό που δημιουργεί σύγχυση και λειτουργεί σαν ένα σύγχρονο ναρκωτικό…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

 

Την συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ

κhttps://www.youtube.com/watch?v=CibBbP6Tidw