Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Δεν είναι στόχος άπιαστος η αγιότητα (video)

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά και μεγαλύτερο θαύμα, από να μπορέσει να κατορθώσει ένας άνθρωπος να αγαπήσει

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, επί τη εορτή των Αγίων Αναργύρων, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ιερούργησε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Η αγρυπνία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός.

Η ομιλία του π. Δανιήλ, ήταν αφιερωμένη στους τιμώμενους Αγίους. Και χρησιμοποίησε ως οδηγό το απολυτίκιο των Αγίων, που όπως σημείωσε, τα λέει όλα και περιγράφει ποιοι ήταν οι Άγιοι.

Καταρχάς ήταν Άγιοι. Όταν αναφερόμαστε στην αγιότητα, εννοούμε εκείνη τη δυνατότητα κι εκείνη την πραγματικότητα, που μπορεί να γίνει και απόκτημα δικό μας.

«Τι είναι λοιπόν ο άγιος; Είναι εκείνος που είναι ξέχωρος από την αμαρτία. Που προσπαθεί σε όλη του τη ζωή να περπατήσει το δρόμο του Θεού, να ακολουθήσει το άγιο θέλημα Του και να εφαρμόσει τις θείες εντολές Του.

Έτσι, και οι Άγιοι Ανάργυροι δεν είχαν χρόνο να καταπιαστούν με την αμαρτία. Εφήρμοσαν κατά γράμμα, κατά λέξη το θέλημα του Θεού, γι’ αυτό και ξεχώρισαν από την αμαρτία. Ενώθηκαν με Εκείνον που είναι ο μόνος Άγιος, ο μόνος καθαρός και ακήρατος

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία του π. Δανιήλ μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ