Η Ίμβρος χθες και σήμερα, στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Κάθε φορά στην ιστορία που οι άνθρωποι θεώρησαν ότι μπορεί να είμαστε όλοι απ’ όλα, δεν καταφέραμε τίποτε άλλο απ’ το να χάσουμε την ταυτότητα μας.

 

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Στο  “Ενοριακό Αρχονταρίκι” του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Θεολόγος, Μουσικολόγος και Συγγραφέας κ. Ηλίας Λιαμής, φιλοξένησε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, τον Θεολόγο και Συγγραφέα κ. Δημήτρη Καραβασίλη, σε μία συζήτηση με θέμα «Η Μικρασία πονάει πονάει σα γυναίκα».  

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων του Ναού, με τον τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του κ. Καραβασίλη «Αντριάνα, το τζιβαέρι της Ίμβρου».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό από τον συγγραφέα, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Άννα Λιαμή, που απέδωσε τραγούδια που αναφέρονταν στην Μικρά Ασία.

Πίσω από το πρόσωπο της Αντριάνας, δήλωσε ο συγγραφέας, κρύβεται μια πραγματική ιστορία και το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό. Η Αντριάνα δείχνει ότι η ανδρεία των κατοίκων της Ίμβρου, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους λαούς της γης, να μην τα παρατάνε.

Σημειολογικά και πραγματικά, η Αντριάνα είναι η ραχοκοκαλιά του βιβλίου, γύρω από την  οποία πλέκεται όλη η ιστορία. Τόλμησε, όπως και οι κάτοικοι της Ίμβρου, να ορθώσει το ανάστημα της μπροστά σε όσους αμφισβήτησαν την ελληνικότητα της.

Από την άλλη θέλησε να δείξει…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=yUSu_tCoSTg