Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος: Η Παναγία ήταν, είναι και θα παραμείνει σκέπη κραταιά

Υπερασπιζόμασταν τα ιερά και τα όσια του γένους μας και μαχόμασταν για την ελευθερία και ανεξαρτησία μας. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο εθνικές επέτειοι που έχουμε, είναι επέτειοι έναρξης αγώνα κι όχι νίκης επί κάποιου εχθρού

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, εορτή της Σκέπης της Υπεραγίας  Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ιερούργησε και μίλησε προς τους πιστούς, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος. Η αγρυπνία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός.

Ο π. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην μεγάλη ημέρα της 28ης Οκτωβρίου, που κρύβει στα σπλάχνα της μια επέτειο έναρξης αγώνα των προγόνων μας εναντίον επίδοξων κατακτητών. Η γιορτή συνδυάστηκε από την ποιμένουσα  Εκκλησία με το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία εμφανίστηκε άπειρες φορές ως Σκέπη Αγία, τόσο στον σκληρά αγωνιζόμενο στρατό μας, όσο και στον δοκιμαζόμενο ελληνισμό μας.

Τι είναι όμως πόλεμος, αναρωτήθηκε ο π. Χρυσόστομος. Πόλεμος είναι η επανάσταση εναντίον του θείου νόμου που μας ζητά να μην επιθυμούμε τίποτα από τον άλλον, την περιουσία του, την ζωή του την ελευθερία του. Είναι επίσης βλασφημία κατά του δημιουργού, αφού δεν σεβόμαστε το δημιούργημα του και το βασανίζουμε, το ταλαιπωρούμε. Και παραμένει αθέτηση του ίδιου του Κυρίου μας, που αν και μας ζητά να έχουμε ειρήνη, εμείς την ποδοπατούμε.

Όπως είπε:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία του π. Χρυσοστόμου μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.