Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος: Μέσα στην Εκκλησία, δεν υπάρχει απελπισία (video)

Εκεί που απελπιζόμαστε, ο Θεός στέλνει κάτι που δεν το περιμένουμε. Αρκεί να πιστεύουμε σε Αυτόν, να Τον αγαπάμε και να περιμένουμε. Όταν περιμένουμε, ο Θεός πάντα κάτι  στέλνει.

Ομιλία με θέμα: «Μαθητεία στον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη: Απελπισία, Μελαγχολία, Στεναχώρια», πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωίνος, από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου.

Η ομιλία, η πρώτη μιας σειράς τριών ομιλιών που θα πραγματοποιήσει, δόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» που οργανώνει ο Ιερός Ναός. Η επόμενη έχει οριστεί για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Της ομιλίας προηγήθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τη Βηματάρισσα.

Ο Άγιος Πορφύριος, όπως ανέφερε ο π. Δανιήλ, στους ανθρώπους που τον επισκέπτονταν και αντιμετώπιζαν αρρώστιες, πόνο, θλίψεις, δυσκολίες, προβλήματα τους επαναλάμβανε συνεχώς τον λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου «μηδείς απογινωσκέτω». Κανείς, για κανέναν λόγο, ότι και αν τύχει, ότι κι αν συμβεί, δεν πρέπει να απογοητεύεται.

Δεν έχουμε κανένα περιθώριο, καμία αιτία και καμία αφορμή, για να οδηγηθούμε στην απογοήτευση. Αυτό τόνιζε διαρκώς σε όλους εκείνους τους πονεμένους που κουβαλούσαν το βάρος του προσωπικού τους σταυρού.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.