Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας: Πολύ σημασία δίνουμε στο κακό του κόσμου και ξεχνάμε το καλό

Δύο πράγματα έδωσε ο Χριστός στη γη που πρέπει να τα βιώνουμε, να τα ζούμε και να τα λαχταράμε. Το ένα είναι τα λόγια Του τα άγια, που είναι στο άγιο Ευαγγέλιο, και το άλλο το Αίμα Του που έχυσε στον Γολγοθά και είναι σε κάθε θεία Λειτουργία, μέσα στο άγιο Ποτήριο.

Ιερά αγρυπνία τελέστηκε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

Η αγρυπνία και η ομιλία εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων του Ναού, με τον γενικό τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε στο λόγο του, την μεγάλη του αγάπη προς το Ναό της Ευαγγελίστριας. Όπως εξήγησε, ο πρώτος λόγος ήταν το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος ναός που προσκύνησε και πήρε την ευχή της Παναγίας, την πενταετία που διακόνησε την Μητρόπολη Πειραιά.

Ο δεύτερος λόγος ήταν το πρόσωπο του μακαριστού π. Μαρίνου Γεωργακόπουλου, που διετέλεσε για πολλά χρόνια προϊστάμενος του Ναού και υπήρξε πνευματικός πατέρας του Σεβασμιωτάτου.

Στη συνέχεια ευχήθηκε στους πιστούς να προοδεύουν πνευματικώς στην εν Χριστώ ζωή. Η πρόοδος αυτή είναι να αγαπάμε τον Χριστό. Όλες οι αρετές συσπειρώνονται σε αυτό. Να τον αγαπάμε με όλη μας την καρδιά, όλη την ψυχή, όλη την δύναμη μας, όλο το πνεύμα μας.

«Δύο πράγματα έδωσε ο Χριστός στη γη που πρέπει να τα βιώνουμε, να τα ζούμε και να τα λαχταράμε. Το ένα είναι τα λόγια Του τα άγια, που είναι στο άγιο Ευαγγέλιο, και το άλλο το Αίμα Του που έχυσε στον Γολγοθά και είναι σε κάθε θεία Λειτουργία, μέσα στο άγιο Ποτήριο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την ομιλία του Σεβασμιωτάτου μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.