Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τύπος, στο «Ενορία εν δράσει…» (video)

Το πρώτο «εμείς» που νιώθουμε, ο πρώτος τρόπος να σπάσει το «εγώ» και να χωρέσει σε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα, κάτι που απευθύνεται σε όλα τα στρώματα, περνάει από τον αθλητισμό και κυρίως από το ποδόσφαιρο.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου / Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Στο  “Ενοριακό Αρχονταρίκι” του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, ο Θεολόγος – Μουσικολόγος κ. Ηλίας Λιαμής, φιλοξένησε την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, την Δημοσιογράφο, Ηθοποιό και Εκδότρια της αθλητικής εφημερίδας «Φως των  Σπορ», κα Όλγα Νικολαΐδου, σε μία συζήτηση με θέμα «Όταν ο αθλητισμός ενώνει».

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος καθημερινών δράσεων του Ναού, με τον τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Στην αρχή της συζήτησης, έγινε μια ιστορική αναφορά στην πορεία της εφημερίδας, από το 1959 που ξεκίνησε η έκδοση της, έως και σήμερα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαχρονικά διακρίνουν την εν λόγω εφημερίδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες αθλητικές εφημερίδες, κυρίως στις μέρες μας.

Εκείνο που απασχόλησε στην συνέχεια τους συνομιλητές, ήταν τα θέματα της αντικειμενικότητας και της αλήθειας. Σύμφωνα με την κα Νικολαΐδου δεν υπάρχει αντικειμενική δημοσιογραφία και δεν μπορεί να υπάρχει εκ των συνθηκών. Η εικόνα που προσλαμβάνει ένας δημοσιογράφος προκύπτει από μια συγκεκριμένη οπτική, συναισθηματική και ψυχολογική. Περνάει από ένα φίλτρο προσωπικό, που είναι οι επιρροές, οι προσλαμβάνουσες, οι ιδεολογίες, τα πιστεύω του.

Άλλο πράγμα είναι η αλήθεια και άλλο η αντικειμενικότητα, τόνισε η προσκεκλημένη, διαχωρίζοντας την Αλήθεια, που είναι ο Θεός,  από την προσωπική αλήθεια που καταθέτει ο δημοσιογράφος και έχει να κάνει με ότι τον αφορά.

Σχετικά με το αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας, η κα Νικολαΐδου διευκρίνισε…

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Την συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ