Σημαντική βράβευση για Ελληνίδα φιλόλογο στην Κίνα

Τιμή για την υποψήφια διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Με μια «Ασημένια Μανόλια» θα βραβευθεί από τον δήμο Σαγκάης η υποψήφια διδάκτορας Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Ράνια Καταβούτα. Η φιλόλογος του ΑΠΘ θα τιμηθεί σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, για το γεγονός ότι από το 2014 διδάσκει ελληνικά σε Κινέζους φοιτητές.

Το βραβείο απονέμεται κάθε χρόνο σε αλλοδαπούς εργαζομένους, οι οποίοι μέσα από το έργο τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης της Σαγκάης και στην καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της χώρας προέλευσής τους.

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας που έχει συνάψει, από το 2013, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με το Shanghai International Studies University (Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης), η κ. Καταβούτα μετέβη τον Σεπτέμβριο του 2014 στην κινέζικη μεγαλούπολη, προκειμένου να διδάξει ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ