Οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων

Οι Μαθηματικοί Αγώνες της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν σε ένα ομαδικό παιχνίδι σκέψης, έξω από τα σχολικά πλαίσια και ανεξαρτήτως σχολικών επιδόσεων.

Φέτος πραγματοποιούνται οι 2οι Μαθηματικοί Αγώνες, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου όλων των Αρσακείων αλλά και άλλων σχολείων.

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 (08.30 – 16.30) 400 μαθητές από όλα τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Γυμνάσια και Λύκεια, το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, το 7ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας, το Λύκειο Ψυχικού και το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, χωρισμένοι σε 5μελείς ομάδες, θα λάβουν μέρος σε αγωνίσματα όπως:

  • επίλυση γρίφων και λογικών προβλημάτων
  • μετρήσεις και κατασκευές μέσω πραγματικών προβλημάτων σε φυσικό περιβάλλον
  • αντιμετώπιση αποστολών οι οποίες εκτελούνται σε στάδια
  • ασκήσεις κλασικών μαθηματικών και κατασκευή δικών τους προβλημάτων και ασκήσεων
  • αντιμετώπιση ανοιχτών προβλημάτων.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο φάσεις. Στην προκριματική φάση θα διαγωνιστούν σε 4 αγωνίσματα 45 ομάδες γυμνασίου και 37 ομάδες λυκείου, από τις οποίες θα προκριθούν στην τελική φάση 8 ομάδες από κάθε βαθμίδα.

Με μότο «Σκέψου, υπολόγισε, συνεργάσου. Τώρα παίζουμε» οι Μαθηματικοί Αγώνες των Αρσακείων προτρέπουν τους μαθητές να αντιμετωπίζουν τα μαθηματικά σαν παιχνίδι, παιχνίδι του νου που θα τους βοηθήσει στη ζωή τους, στο οποίο συμμετέχουν για να περάσουν καλά.