Η άψογη συμπεριφορά της δημοκρατίας μας

Ερρίπης Κωνσταντίνος

Παραπέμπεται ετεροχρονικά πρώην υπουργός των οικονομικών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής με την κατηγορία του χρηματισμού.

Η   α ρ γ ο π ο ρ ί α   δ ε ν   ε ί ν α ι   τ υ χ α ί α .
– Εάν καταδικασθεί, θα παραμείνει στο απυρόβλητο, αφού το αδίκημα έχει ήδη παραγραφεί
– Εάν αθωωθεί λόγω ελλειπών αποδεικτικών στοιχείων, τότε λαμβάνει και τον στέφανον της αθωότητος αλλά και του αδίκου διασυρμού και κατατρεγμού.

Σ η μ ε ι ω τ έ ο ν
ότι μέχρι τώρα κανένας δεν έχει ευρεθεί ένοχος πλην ενός, ο οποίος και αυτός είχε αθωωθεί από την Βουλή αλλά τον «ξεσκέπασε» αργότερα δημοσιογράφος.

Τ ι   έ σ τ ι ν   δ η μ ο κ ρ α τ ί α   ( τ η ν   σ ή μ ε ρ ο ν   η μ έ ρ α ν ; )
– Εάν χρωστάς 100 ευρώ και δεν έχεις να τα δώσεις, σε μία δεκαετία σου παίρνουν και το σπίτι. Τετοιο κακούργημα ποτέ δεν παραγράφεται σε μία δημοκρατία. Γι’ αυτό δεν εξετάζεται αν εσύ που χρωστούσες αρρώστησες βαριά, έμεινες ανάπηρος από τροχαίο, σε βρήκε σεισμός ή πλημμύρα.
– Εάν έχεις κατακλέψει το δημόσιο με εκατομμύρια και σε έχει ορίσει το έθνος βουλευτή  για να υπερασπίζεσαι το συμφέρον του έθνους, τότε ποτέ δεν καταδικάζεσαι. Και όσα έκλεψες χάρισμά σου, γιατί αποβαίνεις παράδειγμα προς μίμησιν για τους επόμενους.
– Εάν σκότωσες συνάνθρωπό σου, θα μετατραπούν τα ισόβια σε μερικά χρόνια φυλακής, θα βγαίνεις έξω με βραχιολάκι και θα μπορείς να διοργανώνεις ακόμη και ληστείες ή να διακινείς ναρκωτικά. Σκότωσες, το καταλαβαίνουμε αλλά δεν χρωστάς στο δημόσιο! Καμμία σύγκριση του ενός με το άλλο.
– Δεν υπάρχουν πιο μισητά πρόσωπα στη ιστορία από τους προδότες.
Ο υπουργός που προτίμησε να αγοράσει όχι τα άριστα οπλικά συστήματα για την πατρίδα του αλλά … τα δεύτερα θεωρείται και αυτός προδότης;
Έλα ρε φίλε, το παρακάνεις, Αφού όλοι το ίδιο κάνουν.

Σ ε   ε ρ ω τ ώ   λ ο ι π ό ν :
Έχουμε στη χώρα μας δημοκρατία;

Σ υ   ε ί π α ς .