Παρουσίαση του βιβλίου «ΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ» στη γενέτειρα πόλη του συγγραφέα!

Μια πολύ ωραία βραδιά ζήσαμε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Δημαρχείο της Ελευσίνας! Περισσότεροι από διακόσιοι άνθρωποι γεμίσαμε ασφυκτικά την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και παρακολουθήσαμε μια ξεχωριστή παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του συγγραφέα και ποιητή Μιχάλη Λεβέντη με τίτλο «Των ορατών και των αοράτων». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ελευσίνας και οι Εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.

Πρώτη η Κοινωνιολόγος Τίνα Γιαννακοπούλου μίλησε για τη δύναμη που έχει το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο με λιτές πινελιές χωράει τις αναμνήσεις όλων των ανθρώπων και μιλάει για συναντήσεις, συνειδητές ή μη, με άνθρωπο και Θεό.

Στη συνέχεια η δικηγόρος Μαρία Γκιουλέ θεώρησε τις μικρές ιστορίες που διάβασε σαν δικές της ή σαν να τις κρατούσε μέσα της και ο συγγραφέας να άνοιξε την πόρτα και τις άφησε να βγουν απελευθερώνοντάς την. Τόνισε δε ότι της έδωσε μεγάλη χαρά η ανάγνωση των σελίδων αυτών κι ας μιλούν για εκείνους που έφυγαν από κοντά μας!

Η ψυχολόγος Αλκμήνη Στάντζου αναφέρθηκε στη δύναμη του βιβλίου να δημιουργεί ζωντανές εικόνες και έντονα συναισθήματα. Ιδιαίτερα σημείωσε ότι  πρόκειται για κείμενα που δημιουργούν στον αναγνώστη ερωτήματα για το ήθος και τη στάση του ανθρώπου απέναντι στον κόσμο.

Ο φιλόλογος και ψυχολόγος, συγγραφέας του βιβλίου «Των ορατών και των αοράτων» Μιχάλης Λεβέντης, από τη μεριά του, βαθιά συγκινημένος για την μεγάλη εκδήλωση που του πρόσφεραν ο Δήμος και οι κάτοικοι της γενέτειρας πόλης του, της Ελευσίνας, εξέφρασε τη βαθιά του ευγνομοσύνη σε όλους τους συντελεστές της παρουσίασης του βιβλίου του στο Δημαρχείο.

Στην εκδήλωση ενδιάμεσα, αποσπάσματα από το βιβλίο απέδωσε θαυμάσια η ηθοποιός Μαρία Καστάνη, ενώ πλαισίωσε με την κιθάρα του αρμονικά ο συνθέτης και στιχουργός Κωνσταντίνος Βήτα.

Την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο εκδότης Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Το βιβλίο περιέχει μικρές ιστορίες, όλες αληθινές, που έζησε ή άκουσε ο συγγραφέας, και είναι δοσμένες με τρόπο που συνεχώς σε ξαφνιάζει και σε συγκινεί. Σπουδαία κείμενα, σπουδαίο βιβλίο, το καλύτερο, κατά τη γνώμη μας, που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Μιχάλης Λεβέντης στα γράμματα, στον τομέα της σύντομης αφήγησης.

 

Το βιβλίο κυκλοφορεί

με πρόλογο

και εξώφυλλο

της συγγραφέως

Μάρως Βαμβουνάκη,

από τις εκδόσεις

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.