Πλήθος κόσμου στη Λάρισα «Με τον καιρό να είναι κόντρα»

Το νέο βιβλίο του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού «ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ – ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ» (εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ) παρουσιάστηκε μπροστά σε 500 προσκεκλημένους σε ειδική εκδήλωση που διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» το μεσημέρι  της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2017 στην Λάρισα.

Για το βιβλίο μίλησαν ο βουλευτής- συγγραφέας Λάρισας και πρώην υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος (μπορείτε να δείτε την σχετική ομιλία  εδώ), η φιλόλογος-εκπαιδευτικός κ. Όλγα Αλεξίου-Ζιώγα (μπορείτε να δείτε την σχετική ομιλία  εδώ) και ο ιατρός-πνευμονολόγος κ. Ιωάννης Καλούσης (μπορείτε να δείτε την σχετική ομιλία  εδώ). Και οι τρεις, ξεκινώντας από διαφορετικές οπτικές προσέγγισης, διαπίστωσαν την ανάγκη ο λόγος της Εκκλησίας να τολμήσει να διαλεχθεί με τη συγχρονη κοινωνία, τα θέματα που απασχολούν τον καθημερινό άνθρωπο και ιδίως τον νέο και την οικογένεια, χωρίς εκπτώσεις στην αλήθεια, αλλά και χωρίς φόβο. Η παράδοση γεννά αξίες και δίνει νόημα ζωής σε όποιον την ακολουθεί, όμως χρειάζεται να μην φοβάται την ελευθερία της κριτικής. Όλα αυτά επιτυγχάνονται από τον συγγραφέα και το βιβλίο του αποτελεί «…Διαβατήριο σοφίας και αγάπης που δείχνει δρόμους για μια διαφορετική ζωή».

κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος
κ. Όλγα Αλεξίου-Ζιώγα
κ. Ιωάννης Καλούσης
π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο συγγραφέας π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός επεσήμανε ότι στις μέρες μας το ερώτημα «τι ζητά ο χριστιανός από τον κόσμο και τη ζωή», όπως επίσης και «τι μπορεί να πει για την αυθεντικότητα της παράδοσής μας ένας γονιός στο παιδί του», είναι ζητούμενο. Η Εκκλησία έχει λόγο και μπορεί να συναντήσει τη σύγχρονη κοινωνία, βοηθώντας όλους να κάνουν καινούργιες αρχές προσθήκης αξιών και αγάπης. Ο συγγραφέας του βιβλίου τόνισε ότι το βιβλίο του είναι μια απόπειρα διαλόγου με τον κόσμο του σήμερα. «Η εκκλησία είναι για να δώσει μαρτυρία στο σήμερα, να αφουγκράζεται και να συμπαραστέκεται στις αγωνίες και ανησυχίες των γονιών, των νέων και να μπορεί να προτείνει λύσεις»

Κλείνοντας  την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace Larissa» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αφού ευχαρίστησε τον συγγραφέα, ο οποίος τιμά τον τόπο της καταγωγής του και την Εκκλησία, τόνισε την ανάγκη αφύπνισης όλων μας για να δοθεί η μαρτυρία της αλήθειας και της αγάπης! Επίσης ανέφερε ότι ο π. Θεμιστοκλής έχει το χάρισμα να μπορεί να πλησιάζει και να συνδιαλέγεται με τους νέους, γεγονός ζητούμενο στην εποχή μας. Οι καιροί απαιτούν δραστηριότητα όλων μας ώστε να γίνει πράξη ένα όραμα διαλόγου της Εκκλησίας με την κοινωνία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν καλλιτεχνικά  νέοι και παιδιά που συμμετέχουν στις νεανικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο υπεύθυνος των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, νέοι και πλήθος κόσμου.