Η Εορτή της Υπαπαντής και της Ορθόδοξης Ελληνίδας Μητέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Με Ιεροπρέπεια και τον προσήκοντα σεβασμό, εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, η μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι ημέρα χαράς και Ιερών πανηγυρισμών για την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τα πιστά μέλη της, κατά την οποίαν ως γνωστόν ο δίκαιος και πρεσβύτης Συμεών, δέχθηκε στις αγκάλες του τον Ιησούν Χριστόν. 
Παράλληλα όμως εορτάστηκε για μία ακόμη φορά και η εορτή της Ελληνίδας Ορθόδοξης Μητέρας, αφού την τρυφερή στιγμή της Θείας οικογένειας επέλεξε η Εκκλησία μας, για να τιμήσει το Ιερό πρόσωπο της Μητέρας! 
Με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού την παραμονή της εορτής 1η Φεβρουαρίου ε.έ, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασιών για τις εορτάζουσες μητέρες, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, πλαισιουμένου υπό των Αιδ. π. Αυγερινού Τσουκαλά, π. Γεωργίου Κάμπρα, καθώς επίσης και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα.
Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, ακολούθησε η εορταστική εκδήλωση για την εορτή της Μητέρας κατά την οποία σύντομο χαιρετισμό με Θεολογικές και Ιστορικές αναφορές, στο χρονικό της εορτής της Υπαπαντής, απηύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος.
Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαριστώντας τους συντελεστές της λαμπρής αυτής εκδήλωσης, καθώς επίσης και τους παρευρισκομένους τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Την ημέρα της Υπαπαντής του Κυρίου, εορτάζουμε και τιμούμε σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας, την Ελληνίδα Ορθόδοξη Μητέρα, επιβραβεύοντας έτσι τους κόπους, τις θυσίες, καθώς επίσης την ανεκτίμητη προσφορά της, στην Οικογένεια και στην Ελληνική Κοινωνία μας. Μέσα στις δυσκολίες των καιρών μας, λόγω της σοβούσης πνευματικής, ηθίκής και οικονομικής κρίσης αλλά και αβεβαιότητας για το μέλλον της χώρας μας, κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα αξίζει την εκτίμηση και την στήριξη όλων μας. Διότι χάρις σε αυτήν που τολμάει να φέρει ένα ακόμη παιδί στον κόσμο, κάτω από δυσκολίες και αντιξοότητες, προσπαθώντας δε να το μεγαλώσει σύμφωνα με τα ιδανικά της φυλής μας και τις ηθικές αξίες της Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Πίστης, συνεχίζεται η ένδοξη και λαμπρή Ιστορία μας».
Κύρια ομιλήτρια ήταν η Ιατρός Μικροβιολόγος και πολύτεκνη μητέρα κ. Χριστίνα Χαριτίδου-Καραμάνη η οποία ανέπτυξε με γλαφυρότητα και σαφήνεια Θεολογική, Ιατρική και Κοινωνική το θέμα: «Η Μητέρα από την Υπακοή στην Υπαπαντή», καθηλώνοντας επί μακρόν το πολυπληθές ακροατήριο.
Κείμενα και ποιήματα για την εορτή της Μητέρας, διάβασε και απήγγειλε με χαρακτηριστικό αφηγηματικό τρόπο, η Ηθοποιός και Εκπαιδευτικός κ. Μαριάννα Μαρτέλλη. 
Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου σε όλους τους παρευρισκόμενους, προσφέρθηκε ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο με Πνευματικούς λόγους του Γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, προς τις Ορθόδοξες Μητέρες, για την σωστή αγωγή των παιδιών τους, το οποίο επιμελήθηκε ο εφημέριος του Ναού, με την ευχή και την παρότρυνση να εμπνεύσουν στα παιδιά τους Αγιότητα, διότι η αγκαλιά μιας μάνας είναι ο καλύτερος άμβωνας του Κόσμου!