Μουσικό ταξίδι με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου με 2 θαυμάσιες Χορωδίες στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

«Ονειρευτείτε τη Βηθλεέμ…»

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου 

Μεγάλη μουσική εκδήλωση, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η συναυλία περιελάμβανε βυζαντινούς ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου, τους οποίους απέδωσαν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Γρηγορίου Καραλή και η Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Αντωνίου Τσαρουχά.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Πρεσβυτέρα Αικατερίνη Ιωσηφίδου – Βασιλάκου.

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

 

 

 

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ . Σεραφείμ εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Ψωΐνος ο οποίος και απηύθυνε εμνευσμένο χαιρετισμό.

 

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ιδρύθηκε το 1984 με σκοπό τη μουσική εκπαίδευση και ειδική κατάρτιση των ενδιαφερομένων να διακονήσουν στα Ιερά Αναλόγια.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων αλλά και των δραστηριοτήτων της Σχολής, λειτουργεί η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία, η οποία έχει πολύχρονη επιτυχή παρουσία σε συναυλίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η Χορωδία του Συλλόγου ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «ο Ευαγγελιστής Λουκάς» αποτελείται από Πρωτοψάλτες και Λαμπαδαρίους που κοσμούν τα ιερά αναλόγια της πόλεως και της επαρχίας Θηβών. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη χορωδία συμμετέχουν και πολλοί μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και του Δημοτικού Ωδείου Θηβών, και είναι από τις λίγες χορωδίες στην Ελλάδα που παρουσιάζουν τέτοιο μεγάλο αριθμό νέων μελών.
Τη μουσική εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.