Αισχρά μηνύματα κατά της Εκκλησίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Οταν μπερδεύεται ο αθλητισμός με κοινωνικά θέματα και όταν ορισμένοι δήθεν προοδευτικοί θέλουν να χτυπήσουν την Εκκλησία, τότε τα πράγματα παίρνουν μια περίεργη τροπή, λίγο χιουμοριστική αλλά στο τέλος αφήνουν μια πικρία.

Σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Προοδευτική Τούμπας λίγο πριν τη σέντρα ανήρτησαν πανό με περιεχόμενο εναντίον της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, έγραφε: «Εκκλησία ΑΕ: Συγκαλύψεις βιασμών/εκκενώσεις καταλήψεων».

Διπλό μήνυμα δηλαδή ήθελαν να στείλει ο ιθύνων νους της πράξης αυτής και οι παίκτες της ομάδας και βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε αγώνα ποδοσφαίρου.

Και το σημειολογικό του πράγματος. Η ομάδα της Προοδευτικής έχει έδρα την περιοχή της Τούμπας εκεί όπου δηλαδή βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο κτίριο που έδωσε στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης η Πολιτεία για να δημιουργηθεί το Ιδρυμα Χρονίων Πασχόντων. Είναι το εγκαταλελειμμένο κτίριο όπου επί μήνες τελούσε υπό κατάληψη από αναρχικούς και όταν εκκενώθηκε μετά από επιχείρηση της αστυνομίας έγινε η εισβολή στον Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Δεύτερο σημείο. Αντίπαλος της Προοδευτικής Τούμπας ήταν η ομάδα «Ιωάννης Παπάφης». Η ομάδα δηλαδή του Παπαφείου Ιδρύματος όπου πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και τον οποίο έβαλαν στο στόχαστρο ορισμένοι όταν έγινε γνωστός ο βιασμός ενός ανήλικου αγοριού από άλλα παιδιά.

Να σημειωθεί πως το πλήρες όνομα της ομάδας είναι Προοδευτική Εκρηξη Τούμπας και μια περιήγηση στην ιστοσελίδα της μπορεί κανείς να αντιληφθεί τι πρεσβεύει.

Πηγή εδώa795d048fccb12f385156d2426cf7135_xl