Εκδήλωση για τους Κρατούμενους και τους Αποφυλακισμένους στον Άγιο Γεώργιο Αργυρουπόλεως

9-%cf%80%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bb%ce%b7%cf%82

Γεώργιος Β. Τσούπρας, Δρ. Θεολογίας

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Α΄ Ομάδας Συμπαραστάσεως Κρατουμένων και Αποφυλακισμένων της Ι. Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, στο φιλόξενο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως, όπου εδρεύει η ομάδα με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης Αρχιμ. π. Νικόλαος Πουλάδας, ο οποίος με τον δικό του γλαφυρό και συνάμα λόγιο τρόπο ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της χριστιανικής Αγάπης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Μετά την ομιλία, τα χορευτικά της ενορίας ανέλαβαν δράση. Παρουσίασαν χορούς αλλά και δρώμενα από όλη την Ελλάδα, υπό την καθοδήγηση της πρεσβυτέρας Αικατερίνης Νασιοπούλου- Μήτρου και τη συνοδεία του μουσικού συνόλου της ενορίας, ψυχή του οποίου είναι ο μουσικοδιδάσκαλος Φώτης Τσέρτος.

Την παρουσίαση των τραγουδιών και των χορών ανέλαβε ο π. Εμμανουήλ Μήτρου, ο οποίος είναι η ψυχή της Ομάδας Συμπαραστάσεως, εξηγώντας τα δρώμενα και εμπλουτίζοντας την οπτική απόλαυση με τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε τι που παρουσιαζόταν. Στο τέλος παρατέθηκε κοινοβιακό γεύμα και δόθηκε η ευκαιρία για αντάμωμα όλων των ενοριτών σε ένα κοινό δείπνο, σύμφωνα με την παράδοση της Πρώτης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, όπου πάντες «μετελάμβανον τροφής εν αγαλλιάσει και αφελότητι καρδίας, αινούντες τον Θεόν και έχοντες χάριν προς όλον τον λαόν» (Πρ. 2, 36-37).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Βασίλης Κρητικός, ο πρώην Δήμαρχος κ. Χρήστος Κορτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πόλης κ. Λάζαρος Τογρίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σπυρόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης κ. Ηλίας Ιορδανίδης. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η συμβολή στην εκδήλωση του Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνου Θάνου, πρ. εφημερίου της γειτονικής ενορίας Ζωοδόχου Πηγής Τραχώνων, ο οποίος μάγεψε με την φλογέρα του αλλά και τη δυναμική του παρουσία.

Στους παρισταμένους απηύθυνε χαιρετισμό και ο γράφων, ως λαϊκός ιεροκήρυκας της περιοχής αλλά και ως εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Ομάδας Δράσης, η οποία τα δύο προηγούμενα έτη προσέφερε μέρος από το ελαιόλαδο που μαζεύτηκε κατά τις εξορμήσεις της για την ενίσχυση των αποφυλακισμένων αδελφών μας. Με λίγα λόγια αναφέρθηκε στην ενότητα και την αδελφοσύνη που χαρακτηρίζουν την Εκκλησία ως Σώμα Χριστού, όπου όλα τα μέλη οφείλουν να συνεργάζονται μεταξύ τους με αγάπη και αλληλοβοήθεια γα το καλό όλου του Σώματος.

Ελπίζουμε η δράση που έχει αναλάβει ο π. Εμμανουήλ και οι συνεργάτες της Ομάδας, στηριζόμενοι στην ευλογία και την ενίσχυση του Μητροπολίτη κ. Συμεών, να ενδυναμωθεί με την συμμετοχή και άλλων εθελοντών και χορηγών, γενόμενη πρότυπο και για τις υπόλοιπες ενορίες και Μητροπόλεις της χώρας μας.