Μην πέσει η σκυτάλη…

 

skytalodromia

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η σκυταλοδρομία είναι το μόνο ομαδικό αγώνισμα στον κλασσικό αθλητισμό. Η βάση του είναι ο ένας αθλητής να δίνει τη σκυτάλη του στον επόμενο (τέσσερις τρέχουν ίσες αποστάσεις) έως τον τερματισμό.  Αν του αθλητή πέσει η σκυτάλη συνήθως χάνει τον αγώνα. Ακόμη χειρότερα μπορεί να ακυρωθεί ή να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Στη σκυταλοδρομία το σημαντικό είναι να μην πέσει η σκυτάλη. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάθε Έθνος. Είναι ζωτικό για την ύπαρξή Του η κάθε γενιά να παραδίδει στην επόμενη τη σκυτάλη των βασικών στοιχείων της ταυτότητας της, όπως και εκείνη πήρε τη σκυτάλη από την προηγούμενή της γενιά. Η γενιά που κατέχει σήμερα τη σκυτάλη – εξουσία στην Ελλάδα δεν θέλει να παραλάβει τη σκυτάλη. Νομίζει ότι αυτή μπορεί καταργήσει την Ελληνική Ιστορία και αυτή να ξεκινήσει τη σκυταλοδρομία, με τους δικούς της κανόνες…

Η γενιά που κατέχει σήμερα την εξουσία στην Ελλάδα δεν καταλαβαίνει, ή δεν θέλει να καταλάβει, ότι τα εξωτερικά στοιχεία μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ουσία στην παράδοση της σκυτάλης πρέπει να μένει η ίδια. Η ουσία αυτή της σκυτάλης είναι η ειδοποιός διαφορά, που κάνει τον Έλληνα να διαφέρει από τον Τούρκο, τον Αλβανό, ή τον Γερμανό.

Όσοι μας εξουσιάζουν κάνουν τη δουλειά τους. Όμως από μια σκυτάλη κρατάει ο καθένας από εμάς, ο κάθε Έλληνας. Από εμάς εξαρτάται να μην πέσει η δικιά μας η σκυτάλη και να την παραδώσουμε ασφαλώς στην επόμενη γενιά. Η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να  μετατρέψει τους Έλληνες σε υβριδικά όντα, προϊόντα των ιδεολογημάτων της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας. Σήμερα, που όλοι οι θεσμοί βρίσκονται σε παρακμή, ο καθένας μας, που δεν υποκύπτει στον Μεγάλο Αδελφό, διασώζει, στο μέτρο της ευθύνης του, την ταυτότητα του Ελληνισμού.

Μένουμε λοιπόν εμείς, τα πρόσωπα που αποτελούμε το Ελληνικό Έθνος, που δεν έχουμε υποστεί σύγχυση ως προς την ταυτότητά μας, και που δεν αισθανόμαστε «θύματα μύθων, δοξασιών, ιδεοληψιών…», όπως πιστεύει για το Ελληνικό Έθνος ο Υπουργός κ. Αρ. Μπαλτάς. Μένουμε εμείς να αγωνιστούμε για να μην πέσει η σκυτάλη και να μη σταματήσει στη γενιά μας η συνέχεια του Έθνους μας. Όσο κουρασμένοι και απογοητευμένοι κι αν είμαστε οφείλουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Το οφείλουμε στους κεκοιμημένους μας, που μας έδωσαν τη σκυτάλη, και στους ερχόμενους, που την περιμένουν.

Η εθνική μας λογοτέχνιδα Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη, πεθαίνοντας πριν από λίγες ημέρες μας παρέδωσε, με το έργο της, τη σκυτάλη της Παράδοσής μας. Αντίθετα οι κ. κ. Αλ. Τσίπρας και Νικ. Φίλης την πετούν κάτω, ως «εκσυγχρονιστές». Μένει σε εμάς να διαλέξουμε τί θα κάνουμε με τη σκυτάλη μας. Αν δηλαδή θέλουμε ο Ελληνισμός να επιζήσει με οντότητα και ταυτότητα, ή να καταντήσει μια «εκσυγχρονισμένη» ασημαντότητα της Δύσης.-