Γιατί η εφηβεία χαρακτηρίζεται δεύτερη γέννηση;

Η εφηβεία είναι δύσκολη για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει για να κατακτηθούν κάποιοι πολύ σημαντικοί στόχοι πριν την ενηλικίωση.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Η εφηβεία από το Α έως το Ω (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, Med, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π., συζήτησε το θέμα « Η εφηβεία από το Α έως το Ω » με την Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών, επιστημονική υπευθύνο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β´Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπ. Αθηνών, του Νοσoκομείου Παίδων Π.& Α. Κυριακού., την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Read More


16 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Στην Νοτιοανατολική Ασία δεν ξεχνάμε όλους εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα πιάτο ποιοτικού και θρεπτικού φαγητού.

Read More


Οι γιαγιάδες της Ηπείρου!

Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου
Η παράδοση ζωής μιας Ηπειρώτισσας βάβως αξίζει απείρως περισσότερο από τα δικά τους φληναφήματα...

Read More


Ο Μακρυγιάννης και ο Φίλης

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Το ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είναι γνωστό. Μόνο που, ως Έλληνες, δεν το πολυπιστεύουμε και επαναλαμβάνουμε τα ίδια και χειρότερα λάθη.

Read More


Ελληνορθόδοξη θωράκιση απέναντι στις προκλήσεις

Του Κωνσταντίνου Χολέβα
Ο Ελληνισμός έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα συσπειρώνεται με ενοποιητική δύναμη την Ορθοδοξία, την Ιστορία και την εθνική ταυτότητα.

Read More


π. Εφραίμ Παναούσης: «Τα θαύματα στην Αφρική γίνονται ευκολότερα»

Η παρουσίαση της 5ης αποστολής στην Ουγκάντα που πραγματοποίησε η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, με τίτλο : "Ιεραποστολή : τόσο σημαντική όσο το νερό".

Read More


Καρποφορούν με υπομονή

Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανού
Ο χριστιανός δεν πορεύεται στον πειρασμό του «εδώ και τώρα». Ακούει, κρατά και με υπομονή καρποφορεί.

Read More


Κατήχηση: ἀναγκαία καί σημέρα!

Του Αθανασίου Μουστάκη
Ἀπὸ τὰ πρῶτα βήματά της ἡ Ἐκκλησία στήριξε τὸ ἄνοιγμα πρὸς τοὺς ἐκτὸς στὴν κατήχηση, μὲ ἀποτέλεσμα ἱεραποστολὴ καὶ κατήχηση νὰ εἶναι ἔννοιες στενότατα συνδεδεμένες

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιεραποστολή: τόσο σημαντική όσο το νερό (video)

Οι εθελοντές της 5ης αποστολής στην Ουγκάντα από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες από την Ουγκάντα, και παρουσίασαν πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.

Read More