Επιλογή προτύπων…

Με αφορμή τη τελετή ονοματοδοσίας του 1ου ΕΠΑΛ Νίκαιας σε 1ο ΕΠΑΛ Νίκαιας «Παναγιώτης Γιαννάκης», μετά από πρωτοβουλία της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων, ήλθε στη θύμησή μου εκδήλωση που παρακολούθησα σε σχολείο της πόλης μας, με προσκεκλημένο τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Το ακροατήριο αποτελούσαν μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου. Θα σχολιάσω τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της όλης παρουσίας του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Read More


Οικουμενικότητα και Οικουμενισμός

Oι προκλήσεις της εποχής μας και οι επιτακτικές ανάγκες για μεγαλύτερη συνεργασία και προσέγγιση όλων των Χριστιανών, όπως άλλωστε και όλων των ανθρώπων καλής θελήσεως, πρέπει να εκλαμβάνονται όχι μόνο ως αφορμές για εξωτερική δραστηριοποίηση, αλλά και ως προκλήσεις για εσωτερική ενεργοποίηση και πληρέστερη βίωση της αλήθειας του Χριστού. Και αν αυτό ισχύει για όλους τους Χριστιανούς, πολύ περισσότερο ισχύει για όσους πιστεύουν ότι ακολουθούν σταθερά την πορεία της μίας και αδιαίρετης καθολικής Εκκλησίας.

Read More


Γιατί ένας νέος να πιστεύει σήμερα;

Η πίστη είναι η απάντηση σε κάθε είδος θανάτου. Μοναξιά, απαίτηση, διχασμός, απελπισία, ψευτοδιασκέδαση, ήττα, πόνος, δοκιμασία, αρρώστια, αγωνία δεν αντέχονται χωρίς τον Χριστό, χωρίς την ελπίδα της Ανάστασης μετά από κάθε σταυρό, είτε από δικά μας λάθη είτε από τις περιστάσεις της ζωής, είτε από την αδυναμία των άλλων.

Read More


«Δεν χρειάζεtαι παπά, δεν βαριέσαι…»

Του π. Παύλου Παπαδόπουλου.
Ήταν χρόνια μόνη της. Το διαμέρισμά της έμοιαζε με αγιορείτικο κελλάκι. Ένα μικρό σαλονάκι σαν αρχονταρίκι για τους ελάχιστους και σπάνιους επισκέπτες με προέκταση μια μικρή κουζινούλα, ένα μπάνιο και ένα δωμάτιο.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 25 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος: “Η Παναγία μας, είναι ο πιο ελεύθερος άνθρωπος του κόσμου” (video)

Είναι Αυτή που μας δείχνει τον δρόμο για να ανεβούμε κι εμείς στον ουρανό. Δεν αρκεί μόνο ο Θεός να κατεβαίνει, χρειάζεται κι εμείς λίγο να ανεβαίνουμε.

Read More


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: “Αν δεν υπήρχε το θαύμα, δεν θα γινόταν το μυστήριο” (video)

Θαυμάζουμε την ακτινοβολία και την λάμψη της αγιότητας Της. Θαυμάζουμε Εκείνη, που τα φτερά της αγιότητας δεν πληγώθηκαν ποτέ από την πληγή της αμαρτίας.

Read More


Αρχιμ. Θεόκλητος Λεγάτος: “Το έργο της Παναγίας είναι πολύ μεγαλύτερο από των Αγγέλων” (video)

Είναι ανάγκη να μιμηθούμε το ευλογημένο παράδειγμα της Παναγίας και των Αγγέλων. Καλούμαστε να βιώσουμε τη ζωή μας δοξολογώντας τον Κύριο και διακονούντες τους αδελφούς μας.

Read More


Η απαισιοδοξία των καιρών μας και η σαρακοστή της Εκκλησίας

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μία διάχυτη απαισιοδοξία. Μόνο τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι είναι στραμμένοι στον δικό τους κόσμο, κρατούνε μία νότα ευχάριστης αφέλειας που τους οδηγεί στο να είναι ήσυχοι για το μέλλον τους.

Read More


Ο Θεός δεν φοράει κονκάρδα….

Δυσκολευόμαστε αφάνταστα, να καταλάβουμε οτι ο Θεός εισέρχεται στην ζωή μας, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, πολλές φορές παράδοξους, που ξεπερνάνε την δική μας"θρησκευτική" λογική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι έχοντας τόσο πολύ περιορίσει μέσα μας, τον τρόπο παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, δεν αντιλαμβανόμαστε, οτι είναι ήδη εκεί μέσα στην καθημερινότητα μας, με πολλές μορφές και τρόπους.  

Read More