Μεγάλη Δευτέρα – Επί ασπαλάθων (video)

Τα δύο γεγονότα που προβάλλονται τη Μεγάλη Δευτέρα,είναι το παράδειγμα του Ιωσήφ του Παγκάλου, αλλά και της ξηρανθείσης συκής. Η Εκκλησία μας μας παροτρύνει λέγοντας να μην ασχολούμαστε με το εξωτερικό περίβλημα και την εικόνα μας, σαν τους φαρισαίους, όντας εσωτερικά και πνευματικά τελείως άδειοι.

Read More


Κυριακή των Βαΐων – Επί Ασπαλάθων (video)

"Ωσαννά εν τοις υψίστοις ευλογημένος ο ερχόμενος"
Ο Χριστός μας ως καρδιογνώστης, άκουγε τις κραυγές του πλήθους,αλλά ήξερε τι υπήρχε μέσα τους και τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια.Πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί στις κραυγές του πλήθους.Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να υπακούσουμε στο λόγο του Χριστού και των Αγίων και όχι στις κραυγές του όχλου.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 9 Απριλίου – 23 Απριλίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ερχόμενος ο Κύριος προς το εκούσιον Πάθος… (video)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μιλά στο livemedia.gr για τη Μεγαλοβδομάδα και το μήνυμα της Αναστάσεως.

Read More


«Ευαγγελίστρια 2017»: Αρχιμανδρίτης Παύλος Αλεξάς (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Αλεξάς κατά τη διάρκεια της Α´ Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 9 Απριλίου 2017, των Βαΐων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ο Απόστολος της Κυριακής 9 Απριλίου 2017 – Βαΐων

Ἀδελφοί, νὰ χαίρεστε πάντοτε μὲ τὴ χαρὰ ποὺ δίνει ἡ κοινωνία μὲ τὸν Κύριο. Θὰ τὸ πῶ καὶ πάλι· νὰ χαίρεστε. Σ’ ὅλους νὰ δείχνετε τὴν καλοσύνη σας.

Read More


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 9 Απριλίου – Των Βαΐων

Ἔξι μέρες πρὶν ἀπὸ τὸ Πάσχα, ἦρθε ὁ ᾿Ιησοῦς στὴ Βηθανία, ὅπου ἔμενε ὁ Λάζαρος, ποὺ εἶχε πεθάνει καὶ ὁ ᾿Ιησοῦς τὸν ἀνέστησε ἀπὸ τοὺς νεκρούς.

Read More


Ο Mητροπολίτης Δημητριάδος για την παγκόσμια ημέρα Ρομά (video)

Παγκόσμια ημέρα Ρομά σήμερα και ο Mητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος μίλησε στο livemedia.gr για την επίσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο και για τις δράσεις που έχει αναπτύξει στο Βόλο για την ενίσχυση και ένταξή τους στην κοινωνία.

Read More


”Μεγαλοβδομάδα! Τι κρατάω”

Του Ηλία Λιαμή, δρ Θεολογίας Στον ολάνθιστο κήπο της Μεγαλοβδομάδας, ανοίγω με δισταγμό το πορτάκι του ξύλινου φράχτη και κάνω δυο τρία δειλά βήματα. Από πίσω μου βοή. Πολέμων ακοές. Παρανοϊκοί εκτελεστές. Δραπέτες. Καταρρεύσεις. Ένοχοι που ψάχνουν ενόχους. Εικόνες χωρίς νόημα. Ηλιακά συστήματα χωρίς ήλιο.

Read More


Πάνω από την κόλαση περισσότερο φοβόμαστε τον παράδεισο…

π. λίβυος
Δεν είναι η θλίψη μια κατάρα που πρέπει να εξορκίσουμε από την ζωή μας, αλλά μια διαδικασία μεταμόρφωσης.
Μια διαδικασία που πρέπει να σεβαστούμε δίνοντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να εκφραστεί.

Read More