«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»:  Ηλίας Λιαμής – Όλγα Νικολαΐδου (video)

Ο Ηλίας Λιαμής, Συγγραφέας - Θεολόγος-Μουσικολόγος, συζήτησε το θέμα «Ο αθλητισμός μας ενώνει» με την Όλγα Νικολαΐδου δημοσιογράφο, ηθοποιό, εκδότρια της εφημερίδος «Φως των σπορ».
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.

Read More


Σισανίου και Σιατίστης Παύλος: Δεν νιώθουμε το φταίξιμο μας, την ευθύνη μας (video)

Τα παιδιά σήμερα αλλάζουν τον κόσμο με το να παθαίνουν και όχι να επεμβαίνουν. Μας θυμίζει αυτό τον Χριστό μας, που άλλαξε τον κόσμο με τα χέρια σταυρωμένα στον Σταυρό. Τα παιδιά είναι τύπος Χριστού αυτήν την ώρα. Κι εμείς είμαστε οι σταυρωτές τους.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 15 – 22 Οκτωβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Στο Ηρώδειο, μεγάλο αφιέρωμα στον εθνικό ποιητή της Κύπρου !

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τον θάνατό του. Στη συναυλία παρουσιάστηκε το ποίημα «9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία Κύπρου» του Μιχαηλίδη, σε μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη. Το ποίημα, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της κυπριακής ποίησης και διδάσκεται ευρέως στα σχολεία της Μεγαλονήσου, έχει ως κύριο θέμα τον απαγχονισμό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού από τους Τούρκους την 9η Ιουλίου του 1821.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος – Κώστας Γανωτής (video)

«Μπορούν τα παιδιά μας να αλλάξουν τον κόσμο;»
Συμμετέχουν: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σισανίου Και Σιατίστης κ. Παύλος και ο κ. Κωνσταντίνος Γανωτής, Συγγραφρέας - Εκπαιδευτικός.
Συντονίζει η κα Σοφία Χατζή. Συγγραφέας – Ραδιοφωνική παραγωγός.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017.

Read More


«Ενορία εν δράσει… 2017»: Λειτουργικό δράμα “Αγάπησα το μαρτύριο” (video)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 παρουσιάστηκε το Λειτουργικό δράμα "Αγάπησα το μαρτύριο".
Επιμέλεια: Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.
Σκηνοθεσία: Νικόλας Ταρατόρης. Αφηγητές: Γεώργιος Τασσιάς, Νικόλας Ταρατόρης.

Read More


«Ενορία εν δράσει 2017»: Η μουσική μας παράδοση και η εκκλησιαστική μας κληρονομιά (video)

Τα δημοτικά μας τραγούδια είναι αριστουργήματα λόγου και τέχνης, ένας ανεκτίμητος και πολυδιάστατος θησαυρός του έθνους.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Η μουσική μας παράδοση και η εκκλησιαστική μας κληρονομιά (video)

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Κυριακόπουλος παρουσιάζει τον πλούτο της εθνικής μας παραδόσεως, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Τον π. Χρήστο Κυριακόπουλο συνοδεύουν: ο Κωνσταντίνος Γεωργούλης στο βιολί, ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος στο κλαρίνο, ο Γιαννούλης Μαργώνης στο λαούτο και ο Ανδρέας Νιάρχος στα κρουστά.

Read More


«Εν δράσει 2017»: Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος (1η ομιλία) (video)

Είναι ωραίο να είσαι καλά. Και είναι στο χέρι σου να είσαι καλά. Το να είμαστε καλά είναι ο πυρήνας μας. Η βασική μας κατάσταση στον ψυχισμό μας, εφόσον βαπτιστήκαμε, είναι η χαρά.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017» Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο Χριστός είναι χαρά», την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More