Πριν γίνεις άγιος, γίνε άνθρωπος…

π. Ανδρέα Κονάνου. Πες μια ζεστή καλημέρα στο διπλανό σου. Μάθε να πίνεις ένα καφέ με τον άνθρωπό σου. Χαμογέλα στο γείτονα.

Read More


Επιστημονική Ημερίδα: «Ευγένιος Βούλγαρις. Ο homo universalis του Νέου Ελληνισμού»

Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών και θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στις 18-19 Νοεμβρίου 2016.

Read More


Γιατί κλαις μαμά;

Η ομορφιά της γυναίκας είναι στα μάτια της… γιατί τα μάτια είναι οι πύλες της καρδιάς… το μέρος που η αγάπη κατοικεί.

Read More


Δώρο του Θεού τα παιδά μας

π. Δημητρίου Μπόκου. Που­θε­νὰ ὁ Θε­ὸς δὲν ἀ­φή­νει πε­ρι­θώ­ρια πα­ρερ­μη­νεί­ας γιὰ τὸ ποι­ὸς εἶ­ναι Κύ­ριος τῆς ζωῆς, πραγ­μα­τι­κὴ πη­γὴ τῆς ζω­ῆς.

Read More


Εγώ όταν ξαναπεράσω θα σου το ξεπληρώσω…

Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Οι άνθρωποι θεωρούμε την αγάπη αυτονόητη υποχρέωση των άλλων ή αναζητούμε ιδιοτελή κίνητρα σ’ αυτήν και στην πράξη αρνούμαστε να αποδεχτούμε το κάλλος και την αξία της.

Read More


Μουσεία και Εκπαίδευση: η Μουσειοπαιδαγωγική του σήμερα, στη θεωρία και στην πράξη

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να επισκεφτεί ένα παιδί ένα μουσείο; Ποια είναι αυτή;

Read More


Για νέους και γονείς που ελπίζουν…

π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. ..."Με τον καιρό να είναι κόντρα"! Ο χριστιανός δεν εθελοτυφλεί. Γνωρίζει ότι οι εποχές των οραματισμών έχουν πάψει να υφίστανται.

Read More


Ευγένιος Βούλγαρης: Μέγας Διδάσκαλος του Γένους

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος. Οι αντιεκκλησιαστικοί προπαγανδιστές υβρίζουν και συκοφαντούν την Εκκλησία, κλήρο και λαό, αντί να Την ευγνωμονούν...

Read More


Το ταξίδι μας για τα Χριστούγεννα

Του Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου. Η νηστεία πρέπει να συνδυάζεται με την προσευχή, την εξομολόγηση, και την ελεημοσύνη.

Read More


Η ψαλτική παράδοση του Αγίου Όρους στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Ψάλλοντας, απαρνιούνται τον εαυτό τους. Ψάλλουν και ξεχνούν ότι ψάλλουν. Δεν πιστεύουν στην αξία τους και την ικανότητα τους. Το στόμα τους γίνεται το ασίγητο στόμα της Εκκλησίας.

Read More