Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016  – Στ´ Λουκά

Εκεῖνο τὸν καιρό, καθὼς ἔφτασε ὁ ᾿Ιησοῦς στὴν περιοχὴ τῶν Γαδαρηνῶν, τὸν συνάντησε κάποιος ἄνδρας ἀπὸ τὴν πόλη, ποὺ εἶχε μέσα του δαιμόνια ἀπὸ πολὺν καιρό. Ροῦχο δὲν ντυνόταν οὔτε ἔμενε σὲ σπίτι, ἀλλὰ ζοῦσε στὰ μνήματα...

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: π. Ανδρέας Μαρκόπουλος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Μαρκόπουλος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σχοινάς κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Το μάζεμα της ελιάς. Ένα εκπληκτικό φιλμ για μια ελληνική παράδοση αιώνων (video)

Ένα υπέροχο οπτικό ταξίδι στους ελαιώνες της Κρήτης γεμάτο μνήμες, συγκίνηση, και την ψυχή της Ελλάδας. “The Olive Tree Will Always Be Here”, δηλαδή “η ελιά θα είναι πάντα εδώ” ο τίτλος του ολιγόλεπτου φιλμ. Μια ταινία μικρού μήκους για την σημασία της ελιάς για τους Έλληνες με αισθητική τελειότητα, δύναμη και ευαισθησία. Μαγικές κινηματογραφικές εικόνες από μια φθινοπωρινή Κρήτη και από πρόσωπα βγαλμένα από μια άλλη εποχή.

Read More


Θέλω να δω το Θεό

- Κοιτάξτε βρε, εσείς με όλα σας τα γράμματα του κόσμου δεν μπορέσατε να μου το εξηγήσετε τόσο καλά όσο αυτός ο βοσκός!...

Read More


Γιατί η εφηβεία χαρακτηρίζεται δεύτερη γέννηση;

Η εφηβεία είναι δύσκολη για το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει για να κατακτηθούν κάποιοι πολύ σημαντικοί στόχοι πριν την ενηλικίωση.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Η εφηβεία από το Α έως το Ω (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει...», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, Med, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π., συζήτησε το θέμα « Η εφηβεία από το Α έως το Ω » με την Άρτεμις Τσίτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών, επιστημονική υπευθύνο της Μονάδας Εφηβικής Υγείας Β´Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπ. Αθηνών, του Νοσoκομείου Παίδων Π.& Α. Κυριακού., την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016.

Read More


16 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Στην Νοτιοανατολική Ασία δεν ξεχνάμε όλους εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα πιάτο ποιοτικού και θρεπτικού φαγητού.

Read More


Οι γιαγιάδες της Ηπείρου!

Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου
Η παράδοση ζωής μιας Ηπειρώτισσας βάβως αξίζει απείρως περισσότερο από τα δικά τους φληναφήματα...

Read More