«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Θεατρική παράσταση “Νύφη – Μαρίτσα η πρόσφυγα” (video)

Στα παλίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, το Θεατρικό Εργαστήρι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας παρουσίασε το έργο του Αντώνη Παπαδόπουλου “Νύφη - Μαρίτσα η πρόσφυγα” σε σκηνοθεσία π. Δανιήλ Γκαμουλάκου. Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά: Χαράλαμπος Αβδούλος, Λαμπρινή Βαρτσανέλη, Σοφία Ηλιάδη, Αγγελική Ηλιοπούλου, Δημήτρης Κεραμύδας, Σήλια Κόγκα, Μαριάντζελα Μουστάκα, Μαρία Τακάτογλου, Κατερίνα Χοβαρδά, Δόμνα Χιωτάκη. Υποβολέας: Ιωάννα Στεριώτη. Φωτισμός, Ήχος, Video: Σεβίνα Κιουφάκου.

Read More


Καλά ξεμπερδέματα!…

Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου
Όταν υβρίζετε τους ζωντανούς, αυτοί μπορούν να υπερασπισθούν τον εαυτό τους. Όταν όμως υβρίζετε τους νεκρούς, τότε ο Θεός θα τους υπερασπισθεί, διότι στα δικά Του χέρια βρίσκονται οι ψυχές τους.

Read More


Η μετάνοια του αμαρτωλού

Όταν ένας αμαρτωλός δεν ακούει τώρα συμβουλές, και δεν δέχεται τώρα νουθεσίες, άραγε θα δεχθεί τις προτροπές των ιερέων και λοιπών πνευματικών ανθρώπων στην ώρα του θανάτου του, αν βέβαια πεθάνει με φυσικό, ομαλό θάνατο και όχι απρόοπτα;

Read More


Ότι φόβω μεγάλω συνείχοντο…

Ο πολιτισμός μας ομνύει στο όνομα της ελευθερίας, της αυτογνωσίας, της υπέρβασης του φόβου ή της αντιμετώπισής του.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Νησιώτικη ζυγιά του Κώστα Κίκκιλη (video)

H εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο του προγράματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μέσα από την μουσική και το χορό μας ταξίδεψαν η Νησιώτικη ζυγιά του Κώστα Κίκκιλη (Κώστας Κίκιλης βιολί, Γιώργος Παπαϊωάννου λαούτο, Βασιλική και Αγγελική Κίκιλη τραγούδι και το χορευτικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου υπο την διδασκαλία της Ελιζαμπέτας Σκιαδά.
Παρουσίασε ο Παναγιώτης Κίκιλης.

Read More


Εσείς έρχεστε στη Γερμανία εγώ, όμως, φέυγω. Δεν αντέχω

Ξέρω, η καπιταλιστική πολιτική της Γερμανίας είναι στο στόχαστρο μιας γενικής κατακραυγής – και δικαίως. Ωστόσο εγώ, οφείλω να πω, ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, παρότι δεν μιλώ τη γλώσσα τους, παρότι είμαι μια επισκέπτης εργαζόμενη, ένιωσα οικεία και φιλόξενα.
Όμως θα φύγω.

Read More


Μία θεολογική ματιά στην ειρήνη

Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου
Σύμφωνα με τη θεολογία της Εκκλησίας μας, τα μέλη του Σώματος του Χριστού διαθέτουν ένα δεσμό λειτουργικό παρά χρηστικό.

Read More


Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: Ο Άγιος Γεράσιμος μας λέει ξανανιώστε. Πως; Διαρκώς μετανοώντας!

Με την μετάνοια αλλάζουμε κι αρχίζουμε να θέλουμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον. Με την μετάνοια η ψυχή του ανθρώπου γίνεται νεανική, γίνεται ζωντανή.

Read More


Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος: Οι πτωχοί τω πνεύματι, εξαρτούν την σωτηρία τους μόνο από το έλεος του Θεού

Είναι οι αιώνιοι αναζητητές του Θεού. Είναι το πνευματικό μέλλον της ιστορίας.

Read More


Οι Φοιτητές και η Εκκλησία

Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Είναι γεγονός ότι σήμερα η φοιτητική ηλικία δε χαρακτηρίζεται από ιδεολογική διαπάλη, αγώνες με όραμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη, την αλληλεγγύη.

Read More